Dvosobni stan postao trosobni: stari građanski stan prilagodio se potrebama mlade obitelji

Stari građanski stan u Lorensbergu, jednom od kvartova u švedskom gradu Göteborgu renoviran je kako bi postao funkcionalan dom za mladu obitelj. Pogledajte kako je kuhinja postala dječja soba!

 

 

 

Prije useljenja u svoj novi dom, smješten u staru zgradu u Lorensbergu, kvartu u švedskom gradu Göteborgu, tročlana obitelj dala ga je renovirati. Pored obnove svih instalacija, podova i zidova, cilj adaptacije bio je učiniti ga funkcionalnijim, kako bi se zadovoljile sve potrebe vlasnika.

Foto: Entrance Makleri

Riječ je o prostranom dvosobnom stanu koji je imao samo jednu spavaću sobu, a njima je trebala još jedna dječja. Stoga je kuhinja, koja je bila odmah na ulasku u stan kao zasebna prostorija, pretvorena u dječju sobu. A kuhinja je sada dio otvorene dnevne zone, premještena u jedan kutak boravka.

Foto: Entrance Makleri

Tako je maksimalno iskorišten potencijal stana, a obitelj je dobila dodatnu spavaonicu. Iz dnevnog boravka se ulazi u roditeljsku spavaću sobu, kao što je često slučaj u starim građanskim stanovima poput ovoga u Göteborgu.

 

No, pomalo nelogičan i nepraktičan raspored ublažava šarm visokih stropova i velikih vanjskih otvora, a štukature, originalni podovi od daska, balkon s kovanom ogradom na koji se izlazi iz dnevne zone, čini ga posebnim mjestom.

Komentari