ATRAKTIVNIH 30 KVADRATA: kako je stvoren odvojeni prostor za spavanje u malom stanu

Prekrasna kadulja nijansa zelene u vintage kuhinji samo je jedna od prednosti ovog sjajno uređenog i iskorištenoga maloga stana u jednom švedskom gradiću. Zavirite u njega i uvjerite se!

 

 

 

U ovom jednosobnom stanu ljubiteljima zelene vjerojatno će prvo zapasti u oko prekrasna svijetla i meka nijansa ove boje, koju često nazivaju kadulja zelenom. U kombinaciji s vintage stilom i uzorkom mramora na radnoj ploči, ova mini kuhinja u obliku slova L doista je neodoljiva i privlači pažnju. No, to je samo jedan od aduta ovoga prekrasnog, malog i kompaktnog stana.

Skromna površina od svega 30 kvadrata sjajno je iskorištena i to za pomalo neobičan koncept prostora.

 

Foto: Entrance Makleri

Ulazni prostor ujedno je i dio, pored kupaonice, jedine prostorije u stanu. U njoj se nalaze mala kuhinja i blagovaonica te dnevni boravak, a spavaći dio odijeljen je djelomično zidom.

Odvojeni prostor spavaće sobe skvakako je pogodnost koja prostor čini funkcionalnijim te nudi dozu privatnosti i intime koje treba spavanje. Iz sobe vodi hodnik koji je ispunjen ugradbenim ormarima te služi kao garderoba, a na kraju hodnika nalazi se kupaonica.

Foto: Entrance Makleri

Dnevni dio stana vrlo je mali, ali je pomno isplaniran tako da svaki dio ima svoj dio kvadrata te se dobrim uređenjem vizualno odvajaju zone. Kuhinja se odvaja od prostora svojom tamnom bojom, budući da je ostatak prostora uređen u neutralnim svijetlim nijasama bijele, sive i bež.

Blagovanje se odvaja okruglim stolom od prirodnog drveta i tv prijamnikom na zidu, a boravak tepihom i dekoracijama u toplim zemljanim tonovima.

Foto: Entrance Makleri

Kupaonica je stilski najmoderniji dio stana i pomalo odiše minimalizmom te luksuzom.

Foto: Entrance Makleri

Posebnost stana je svakako i njegova pozicija u zgradi jer je okrenut na dvorišnu stranu te nudi mir i tišinu te pogled na drveće koji se pruža kroz velike starinske otvore. Oni su osigurali i veliki dotok prirodne svjetlosti.

 

 

Komentari