Vikendica na brdu: topao interijer, puno stila i neprocjenjiv pogled

Kuća za odmor u koju vas ovaj puta vodimo nalazi se na španjolskoj obali, u predjelu Costa Brava, a za njezin sjajan i originalan izgled zaslužni su vlasnici s dizajnericom interijera Piom Capdevile

 

 

Vikendice nam svima puno znače jer je njihova glavna uloga da se u njima odmorimo – asociraju nas na slobodne dane, vikende i godišnje odmore. To je vrijeme u godini kada obično boravimo u njima. Na početku nam nisu toliko bitni kvadrati kao ni uređenje, no s vremenom ipak zaključimo da nam u kući kojoj provodimo svoje slobodno vrijeme nedostaje stila. Upravo do toga zaključka su došli vlasnici kućice od 70 četvornih metara na španjolskoj Costa Bravi, na uzvisini iznad jednog malog mjestašca uz obalu.  Angažirali su dizajnericu interijera Piu Capdevilu koja je projektom nastojala ispuniti njihove zahtjeve.

Vlasnici su ljubitelji vintagea, rustike i retra i vole tradiciju te su htjeli da njihova preuređena vikendica inspirirana starinskim štihom, prije svega new england stilom. Interijer je ispunjen starinskim komadima namještaja, korišteni su prirodni materijali, prostorom dominira lan, pamuk i drvo, a od boja glavnu ulogu igraju bijele i bež nijanse. Donja etaža sastavljena je od dnevne zone koja ima otvoreni koncept i povezana je s natkrivenom terasom i otvorenim vrtom, na koje se izlazi iz boravka. Terasa i vrt nude divan pogled na mjestašce i morsko plavetnilo.  Gornja etaža sastoji se od dvije spavaonice s kupaonom.

 

Komentari