Stan našeg mladog dizajnera: carstvo vintagea i originalnih ideja

Vodimo vas u više ne originalan životni prostor mladog dizajnera interijera Nikole Pavlinića, koji je svoj stan od 50-ak četvornih metara u središtu Zagreba ispunio komadima koje teško da možete pronaći u salonima namještaja

 

 

Mladi dizajner interijera Nikola Pavlinić veliki je ljubitelj vintagea, eklektike i voli se poigravati različitim stilovima. To je primjetno već pri samom ulasku u njegov stan od 50-ak četvornih metara u prizemlju jedne historicističke zgrade u središtu Zagreba. Ulazni prostor vrlo je netipičan jer dio blagovanja koje je centralno mjesto u stanu, gdje se objeduje, druži i primaju gosti. Pažnju u prostoru plijeni veliki stilski stol naglašenih nožica, koje je Nikola pronašao na Hreliću i pobojao u bijelu boju, a pridružio mu je različite stolce. Dio zida na kojem su štukature istaknuo je dodatno bojanjem u antracit sivu joj dodao neobične detalje.

 

Foto: Darko Mihalić

 

Blagovanje je zanimljiv prostor i zbog činjenice da se iz njega ulazi u ostale prostorije – dnevnu sobu koja je ujedno i boravak, kuhinju i kupaonicu. I ove prostorije inspirirane su eklektikom i spajaju načelno nespojive uzorke, materijale i dizajn. No, kada to radi dizajner onda je rezultat i više nego zanimljiv. Nikola se u kuhinji odvažio u jedan dio rezerviran za donje elemente ukomponirati staru komodu te staviti sliku koju bismo teško mogli povezati s ostatkom prostora, no upravo je ona podigla cijeli prostor i učinila ga dinamičnim i razigranim. U dnevnom boravku takvu ulogu preuzeo je kamin koji je postao mini polica za knjige, a u kupaonici je to komoda s neobičnim, kićenim frontama.

Pogledajte u videu kako izgleda Nikolin stan!

 

 

 

Komentari