Maleni pametni stan koji ima baš sve

Presladak jednosobni stan u srcu Lavova djelo je mladih ukrajinskih arhitekata i dizajnera Romana Verbishchuka, Yulianne Verbe i Lubova Lazoriva. Osvaja svoji, sjajnim konceptom, razigranošću te kreativnošću

 

Dobrih primjera kako pametno iskoristiti mali prostor – bilo da je riječ o jednoj prostoriji ili pak čitavom interijeru, čini se, nikad dosta. Da primjerice mali stanovi doista mogu biti pravi izvor inspiracije i sjajno osmišljenog koncepta dokazuje apartman Verbi. Mogućnosti je uvijek bezbroj, premda nam se tako ne čini jer mislimo da su sve ideje već iscrpljene.

Malen, svijetao prostor za dvoje kreativaca, mladi par, prostire se na 40 četvornih metara (uključujući i balkon), a smješten je u ukrajinskom gradu Lavovu. Iako malen i prvotno koncipiran kao jednosobni stan, ovaj interijer je intervencijom dizajnera znatno bolje osmišljen te podijeljen u nekoliko zona. Najveći dio površine zauzima multifunkcionalna prostorija u koju je smješteno pet funkcija – kuhinja, blagovaonica, dnevni boravak, radni prostor i spavaća soba. Pored glavne prostorije, u stanu se nalazi hodnik s garderobom i kupaonica. Sve prostorije odvojene su tek jednim pregradnim zidom, a spavaća soba staklenom stijenom na koju se naslanja trosjed. Originalno, zar ne?

 

 

Komentari