DIVAN DOM MLADOGA PARA: oaza topline i stila inspirirana skandinavskim i industrijskim stilom

Trosobni stan od 70 kvadrata u Poznanju u Poljskoj, novi je dom mladome paru. Kako su ga uredili da bude moderan i funkcionalan a istovremeno ima toplinu doma, pogledajte u nastavku

 

 

 

Novi projekt poljskog dizajnerskog studija Shoko Design nalazi se u gradu Poznanju, jednom od najstarijih u Poljskoj. Interijer od 70 četvornih metara koji su uređivali nalazi se u ne tako staroj zgradi, no adaptacija je ipak bila potrebna.

Foto: Beniamin Mirek / Studio Light House

Izmjene u tlocrtu

Ona je uključivala i neke izmjene u tlocrtu kako bi se interijer prilagodio potrebama vlasnika, mladoga para koji planira skoro proširenje obitelji. Stoga im je kod odabira stana bilo bitno da pored roditeljske, postoji i soba za djecu. U adaptaciji ona je jedina ostala nenamještena – zidovi i podovi su obnovljeni, a namještaj i detalji će doći na pripremljenu “podlogu” kada se ukaže potreba.

Foto: Beniamin Mirek / Studio Light House

Kako do više prostora i svjetlosti

Vlasnicima su željeli povezati kuhinju s dnevnim boravkom te su srušili zid koji ih je dijelio, kao i zid kojim su ove dvije prostorije bile odvojene od hodnika. Sada je hodnik na neki način postao dio dnevne zone, ima znatno više svjetla te izgleda prostranije. Stvaranje otvorenog plana u dnevnoj zoni omogućilo je stvaranje blagovaonice koja ima znatno više mjesta nego kada je bila dio uske i dugačke kuhinje.

Foto: Beniamin Mirek / Studio Light House

Kako bi se vizualno odijelila kuhinja od blagovanja i boravka, stavljen je crni okvir s uskom staklenom pregradom i metalnim profilom. On, uz ciglu kojom je obložen stup, definira prostor dnevne zone.

Foto: Beniamin Mirek / Studio Light House

Ostatak stana čine roditeljska soba, buduća dječja soba, kupaonica i toalet. Uređenje je inspirirano skandinavskim te industrijskim stilom, koji je prisutan u akcentima (metal, opeka, rasvjeta) kako bi prostor izgledao zanimljivije i slojevitije.

 

 

Komentari