PASTELNI SAN: kako su nježne nijanse unijele toplinu i ugodu u obiteljski stan

Trosobni obiteljski stan u blizini Sankt Peterburga, s pogledom na Finski zaljev, prostire se na 70 četvornih metara. Uređenje je, prema želji klijenata, inspirirano skandinavskim i modernim dizajnom, a definiraju ga pastelni tonovi ružičaste, zelene i sive

 

 

Kako pastelni tonovi mogu učiniti ne samo zanimljivijim i privlačnijim nego i toplijim životni prostor, možete se uvjeriti na primjeru trosobnog stana koji vam predstavljamo. Riječ je o interijeru od 70 četvornih metara koji se nalazi u malenom izletničkom mjestašcu u blizini Sank Peterburga, s pogledom na Finski zaljev. Klijenti, tročlana obitelj, željeli su ugodan i moderan prostor, a kao omiljeni stil naveli su skandinavskim. To su bile glavne odrednice kojima se u uređenju interijera vodio dizajnerski studio NEW INTERIOR.

Foto: NEW INTERIOR

 

Kako su željeli i da njihov dom izgleda toplo i da kada nema u sunca, u njemu vlada optimizam i vedrina, dizajnerski su se odlučili za pastelne nijanse, uz korištenje jarkih boja poput tirkizne, koje su istovremeno unijele temperament i smirenost.

Iako je riječ o novijem stanu, dizajneri su, radi veće funkcionalnosti i iskorištavanja prostora, predložili neke izmjene, poput zatvaranja vrata iz kojih se u hodnik ulazilo u kuhinju. Tako se uštedio prostor za perilicu i sušilicu rublja te bojler koji se sada nalaze u kuhinjskom ormaru te mali stolić uz prozor za brze obroke i jutarnje ispijanje kave.

Foto: NEW INTERIOR

U kuhinju se sada ulazi iz dnevnog boravka u kojem se nalazi i prostrano blagovanje. Ovaj ulaz je znatno proširen, kako bi komunikacija i povezanost sadržaja u dnevnoj zoni bila bolja. Odvođenje perilice i bojlera u kuhinju omogućilo je pregrađivanje kupaonice na kupaonicu i toalet te mogućnost da uz kadu, bude postavljena i tuš kabina.

Foto: NEW INTERIOR

Kako su prostorije nepravilnog rasporeda, dizajneri su ih odlučili maksimalno iskoristiti za ugradbene ormare, dok je takav zid u dnevnoj sobi obložen tapetom kako bi se stvorio jak dekorativni akcent u prostoriji. Taj dojam pojačali su spušteni stropovi i ugrađena rasvjeta od LED traka koja daje novu dimenziju prostoru. Hodnik je također malo drugačiji jer su za zidne obloge odabrane keramičke pločice, što se klijentima jako svidjelo.

Foto: NEW INTERIOR

Neutralna podloga bež i bijele u kombinaciji s nježnim nijansama ružičaste, sive i tirkizne boje daje interijeru osim topline, prozračnost i mekoću.

Komentari