Život u samo 22 m2: mali bijeli stan dobio je zaseban prostor za spavanje

Studio Space Factory pretvorio je dio prostorija u sklopu stare škole u Parizu u stanove. Vodimo vas u jedan od njih – mali stan čije uređenje je inspirirano skandinavskim i minimalističkim stilom, uz dodatak vintage elemenata

 

Nedavno smo vam pokazali kako je ukrajinski Fateeva Studio adaptirao mali stan od 22 četvorna metra, a sada je pred nama jedan francuski primjer iste kvadrature no posve drugačijeg koncepta. Osim kvadrature i samo jedne sobe od koje se sastoje, poveznica ovim stanovima jest da njima dominira bijela boja. I to iz posve opravdanog razloga – bijela i sve svijetle nijanse optimalan su odabir za male interijere.

Specifičnost ovoga malog bijelog stana u Parizu, čije uređenje potpisuje studio Space Factory jest da se nalazi u sklopu stare škole, čiji jedan dio je pretvoren u stanove za profesore i osoblje.  Visoki stropovi i ovdje su bili veliki plus, jer su omogućili da se napravi međukat tzv. mezanin na koji je smještena spavaonica i to bez prevelikih troškova. Novi sadržaj napravljen je od iverala i OSB ploča, te se prostor stepeništa koji vodi do spavaonice iskoristio za skladišni prostor.

Ostatak interijera čini mini kuhinja sa konzolnim sklopivim šankom, također rađenim od OSB ploča i iverala, i koji se može razvlačiti po potrebi, zatim dnevni boravak te kupaonica. OSB ploče idealno su rješenje za pregrađivanje prostora i odvajanje funkcionalnih cjelina jer se lako instaliraju i dobra su toplinska izolacija te usto donose dozu atrakcije. Stan je uređen u mladenačkom i jednostavnom štihu, inspiriran skandinavskim stilom i minimalizmom.

 

 

Komentari