Ljubav klasike, elegancije i modernog stila: besprijekorno uređen interijer u Ljubljani

Vodimo vas u prostrani stan namijenjen četveročlanoj obitelji čije uređenje potpisuje slovenski Poke studio. Projekt su dizajneri nazvali Helena, inspiriran grčkom boginjom koja je bila poznata po svojoj iznimnoj ljepoti. Upravo to se htjelo postići u ovom interijeru!

 

Stan u Ljubljani za čije je uređenje angažiran studio Poke dobro je izbalansiran spoj klasike, modernog stila uređenja, funkcionalnosti i elegancije. Interijer, nazvan prema grčkoj božici Heleni namijenjen je mladoj kozmopolitskoj obitelji koja voli putovati i koja je otvorena prema svemu novom i drugačijem. Inspiracija za njihov stan preuzeta je iz svakodnevnog načina života budućih vlasnika. Klijenti su željeli da njihov novi četverosobni dom bude živahan, vizualno zanimljiv, šaren i pun života, a da istovremeno odiše klasikom i elegancijom. Izbor boja, materijala i namještaja bio je ključan za postizanje suptilnog balansa u implementiranju i kombiniranju svih ovih zahtjeva vlasnika.

Tu je svijetla i suptilna neutralna paleta boja koja daje eleganciju u kombinaciji s kraljevskim bojama: zelenom, plavom, tamnocrvenom, ljubičastom i zlatnom koje su u ulozi jakih akcenata. Tako se elementi klasike – štukature, mramorni ploča na šanku, hrastov parket složen kao riblja kost… vješto isprepliću s modernim stolicama za blagovanje Beetle poznatog danskog brenda Gubi, slikama apstraktnih motiva i namještajem ravnih, minimalističkih linija.

Stan se sastoji od prostrane dnevne zone koja funkcionira kao otvoreni prostor i koja vodi na prostranu terasu, triju spavaćih soba – roditeljske i dvije dječje, radne sobe, hodnika, dvije kupaonice te gostinjskog toaleta.

Komentari