Udoban obiteljski stan: tonovi zelene i žute unijeli su svježinu i svjetlost u interijer

Vlasnici stana, mlada obitelj s dvoje djece, točno su znali što žele:  da namještanje bude u određenom roku, da bude u skladu s načelima ekološke prihvatljivosti, i da interijer ima blagi mediteranski štih. Zadaci nisu bili laki, ali dizajnerica je u tome uspjela.

 


Dizajnerica Olesja Fedorenko vodila se u uređenju ovoga četverosobnog stana željama vlasnika, mladog para s dvoje djece. Sviđala im se ideja prozračnog i ugodnog obiteljskog doma u nijansama koje ih podsjećaju na more i ljeto odnosno – Mediteran.

FOTO: SERGEJ ANANJEV

Kao osnova stoga je uzeta osvježavajuća mint nijansa zelene koja je najprisutnija u dnevnoj zoni. Ugradbeni namještaj i dio kuhinje kao i zidova je u ovoj ugodnoj i smirujućoj boji, kao i sofa u dnevnom boravku. Uz ovu nijansu prostor izgleda prostraniji.

FOTO: SERGEJ ANANJEV

Korištenje drva različitih tekstura, cementnih pločica s karakterističnim printom, te talijanskog terazzo kamena također upućuje na Mediteran. Takvu atmosferu nudi i namještaj: okrugli stol, stolice od ratana, luster od starog drva nađenog u oceanu, drveni okviri i žaluzine na prozorima.

FOTO: SERGEJ ANANJEV

Površina stana je 115 četvornih metara i bile su potrebne neke preinake u prostoru. Postojeći tlocrt imao je malu kuhinju i izolirani dnevni boravak. Kao rezultat preuređenja dobio se  veliki dnevni boravak u kombinaciji s kuhinjom u otvorenom dnevnom prostoru, kao i prostrane dječje sobe, roditeljska spavaća soba, dvije kupaonice i garderoba.

FOTO: SERGEJ ANANJEV

Projekt ima puno zanimljivih rješenja. Na primjer, zahvaljujući kombinaciji kuhinje i dnevnog boravka, kuhinja izgleda znatno veće i iskorišten je njezin potencijal, s mnogo sustava za pohranu i prostranim radnim površinama. Također, postavljeni su svi potrebni kućanski aparati i veliki stakleni ormar za pohranu zbirke porculana. ovdje.

FOTO: SERGEJ ANANJEV

U dijelu dnevnog boravka nalazi se prostrana polica za knjige i zbirku kamera, kućno kino s ekranom na uvlačenje ugrađenim u strop i moderna oprema.

FOTO: SERGEJ ANANJEV

Posebna pažnja u svakom projektu pridaje se primjeni štedljivih tehnologija koje minimalno utječu na okoliš: toplinski štedni prozori, slavine s eko ulošcima i regulatorima mlaza vode, zemljano posuđe s podesivim volumenom ispuštene vode, LED sustavi rasvjete, energetski i kućanski aparati koji štede vodu.

FOTO: SERGEJ ANANJEV

 

Komentari