KUĆICA U NIZU: neodoljiv šarm interijera od svega 63 kvadrata

Iako vrlo skromne kvadrature od svega 63 kvadrata, katnica u nizu ima neporeciv šarm i ljepotu. Pored atraktivnog uređenja, veliki adut ovog interijera je zanimljiv raspored te dobro iskorišten svaki centimetar

 


Nizozemska je poznata po kućicama u nizu koja ispunjavanju predgrađa, ali i manja naselja i sela. Obično je riječ o stambenim objektima manje kvadrature ali posve funkcionalni i savršeno iskorišteni. Ovaj koji vam predstavljamo ima sve odlike takvih kućica, s jednom osobitošću: kvadraturi od svega 63 četvorna metra, što je znatno manje od standarda.

Foto: Funda

Druga osobitost ove kućice, građene 1920. godine, je gornja etaža koja je potkrovlje, ali s vrlo velikom kosinom, tako da je dobar dio prostora neupotrebljiv.

Foto: Funda

Ova kuća je nedavno renovirana, ali je zadržala privlačnost autentičnog prostora originalnim zidovima od opeke koji su djelomično obojani u bijelo. U njoj se nalazi sve potrebno za život dvije osobe, no pregradnjom prostora u potkrovlju mogla bi u njoj živjeti još jedna osoba ili dvoje manje djece.

Prizemlje se sastoji od ulaznog prostora koje je staklenim vratima odvojeno od dnevne zone s kuhinjom, blagovanjem i dnevnim boravkom te kupaonicom i vešerajem. Iz dnevnog prostora vode stepenice do gornje etaže u kojoj se nalaze spavaća soba te garderobni prostor.

Foto: Funda

Dojmu prostornosti u prizemlju doprinio je otvoreni koncept u kojem su svi sadržaji povezani i objedinjeni u jednoj sobi, a tople zemljane nijanse stvaraju toplinu i ugodu.

 

Foto: Funda

Potkrovlje zbog velikih kosina donosi veliku dozu intime i nalikuje pravom malom skloništu, idealno da se u njega zavučete u svoj svijet i dobro odmorite.

Foto: Funda

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari