PRIRODNO I JEDNOSTAVNO: blagdanska idila u modernoj kući na selu

Dizajnerica Elvira Verbitskaya dizajnirala je ovu modernu kuću na selu za svoje prijatelje prošle godine, a sada su je pozvali da je ukrasi za božićne blagdane. Pogledajte rezultat i inspirirajte se!

 


Cijeli koncept kuće na selu, čiji dizajn potpisuje Elvira Verbitskaya izgrađen je na ideji prirodnosti te je korišten veliki broj prirodnih materijala. Dizajnerica je željela podržati ovu ideju u blagdanskom dekoru, kada su je vlasnici zamolili da im dođe urediti kuću za Božić.

Foto: Sophia Rauf

“U blagdanskom uređenju kuće koristila sam dosta prirodnog drva, različitih prirodnih materijala i boja. Na kraju smo dobili zanimljivu mješavinu kultura: skandinavski minimalizam, japanski wabi-sabi pa čak i neke marokanske elemente,” izjavila je Elvira za magazin Architectural Digest koja je dom svojih klijenata uredila od ulaza do spavaćih soba.

Foto: Sophia Rauf

Za ukrašavanje ulaznog prostora svi vijenci izrađeni su ručno od prirodnih borovih iglica, cvijeća, češera i grančica. Dizajnerica ih je odabrala jer takvi ukrasi imaju dušu i odišu toplinom, originalnošću i atmosferom doma.

Foto: Sophia Rauf

Najopsežniji dekorativni radovi učinjeni su na stubištu, gdje je dizajnerica upotrijebila osam metara cvjetnog ukrasa! Još u jesen ubrala je hortenzije u vrtu kraj kuće i upotrijebila ih umjesto božićnih ukrasa u vijencu. Kombinacija cvijeća i borovih iglica izgleda nekonvencionalno i očaravajuće.

“Dobra ideja je ne kupovati nepotrebne plastične dekoracije, već koristiti ono što priroda daje”, savjetuje dizajnerica.

Foto: Sophia Rauf

Kamin u svakom domu privlači pažnju, pa je prava šteta zaobići ga i još više naglasiti u vrijeme blagdana. Dizajnerica ga je ukrasila čarapama za darove te im dodala girlandu od zimzelenih grančica.

Svečani blagdanski stol mjesto je okupljanja obitelji i prijatelja.

“Ne morate ga potpuno napuniti tanjurima, bolje je ostaviti malo prostora za dekor i neke slatke ukrase. U našem slučaju, kombinirali smo smreku, borove češere druge plodove prirode uz figurice jelena.

Foto: Sophia Rauf

A najvažniji naglasak blagdanskog dekora dnevnog prostora je, naravno, visoka smreka. Bijela smreka je stilska podrška shemi boja koje se nalaze u kući. U dekoraciji je dizajnerica koristila boje interijera – zelenu i bež te im dodala staklene ledenice i češere bora.

Foto: Sophia Rauf

 

Izvor: AD

 

 

Komentari