DVOSOBNI STAN ZA NAJAM: moderan i funkcionalan prostor s obiljem svjetla

Dizajnerica Anastasia Venedchuk stvorila je moderan i funkcionalan prostor od 50 četvornih metara koji se lako može prilagoditi potrebama stanara.

 


Vlasnici su odlučili dvosobni stan površine 50 četvornih metara prenamijeniti za najam. Jedan od zahtjeva odnosio se upravo na to da uređenje bude podređeno namjeni stana. Ostali zahtjevi odnosili su se na veliku zastupljenost bijele kao i minimalističkog dizajna. Htjeli su da interijer bude moderan i prozračan.

Stan je imao dobar raspored tako da je dizajnerica imala vrlo malo intervencija prije adaptacije i namještanja. Dio spavaće sobe je odvojen staklenim pregradama te je povećan prostor kako bi u nju ušlo više prirodnog svjetla.

Foto: Katja Samoilovič
Foto: Katja Samoilovič

U spavaćoj sobi uspio se stvoriti prilično velik garderobni ormar. Kuhinja, dnevni boravak i hodnik spojeni su u jedan zajednički prostor.

 

Foto: Katja Samoilovič

U svim prostorijama na podove su postavljene pločice velikog formata svijetlih boja kako bi se zadržala vizualna cjelovitost prostora.

Foto: Katja Samoilovič

Osim toga, pločice su vrlo jednostavne za održavanje, što je važno kod stanova za iznajmljivanje. Betonski stupovi i dio stropa ostavljeni su nedovršeni – samo su malo očišćeni i lakirani mat lakom.”

Foto: Katja Samoilovič

Zanimljivo rješenje u stanu je svakako veliki ormar koji se pretvara u kuhinjski element. Sadrži dovoljno mjesta za odlaganje odjeće, svih kućanskih aparata, uključujući perilicu rublja, brojila i pristup komunikacijama, električnu ploču s modemom – općenito, sve što stan čini pretrpanim ako ne nađemo adekvatno mjesto za pohranu.

Foto: Katja Samoilovič
Komentari