NEODOLJIVI VINTAGE: iznimno lijep stan iz kojeg ćete poželjeti sve prekopirati

Prostrani i lijep dvosobni stan u staroj zgradi u ruskom gradu Novosibirsku uspješan je spoj skandinavskog, rustikalnog i vintage stila što je interijeru dalo posebnost, ali prije svega toplinu i spontanost, a upravo to je i bio glavni zahtjev vlasnika

 

 


Neki su stanovi, poput ovoga koji se nalazi u staroj zgradi u Novosibirsku i koji potpisuju Shubochkini Architects, toliko lijepi i inspirativni, da ih se ne možemo nagledati. Naročito to vrijedi za one koji vole stanove koji zrače toplom i ugodnom atmosferom te miješanje stilova – skandinavskog, rustikalnog i retro dizajna.

Foto: Shubochkini Architects

Upravo u ovom stilskom miksu je opremljen dvosobni prostrani stan od 70 četvornih metara, koji pažnju plijeni i zbog nepravilnog oblika dnevne sobe. Ona je velikim staklenim vratima povezana s kuhinjom u jednu cjelinu. Kuhinja je, što baš i nije uobičajeno, najveća prostorija u stanu.

 

Foto: Shubochkini Architects

Budući da vole kuhati i družiti se uz jelo, vlasnici su htjeli imati veliku i prostranu kuhinju u kojoj bi umjesto blagovaoničkog stola bio veliki kuhinjski otok na kojem bi se objedovalo a ujedno bi služilo i kao mjesto za odlaganje posuđa. Plava boja kuhinje i njezin rustikalni dizajn vraća nas u neka stara vremena, kada je ova prostorija bila centar doma, a ne boravak.

Foto: Shubochkini Architects

Boravak je u znatno suzdržanijim tonovima i s naglaskom na retro elemente. Spavaća soba je u toplim zemljanim tonovima, a kupaonica je kombinacija modernih i klasičnih elemenata, s tuš kabinom koja osvaja na prvi pogled. No, ono na što nitko neće ostati ravnodušan je vešeraj-garderoba, jedinstven i sjajno isplaniran prostor u kojem se pere i pegla rublje te odlaže odjeća.

 

Komentari