DOM ZA ČETVERO: uspješno ispreplitanje stilova u renoviranom starinskom stanu

Trosobni stan u staroj zgradi vlasnici su zbog ograničenog budžeta odlučili djelomično urediti i dati mu notu suvremenog dizajna. No, miješanje stilova urodilo je modernom eklektikom kojoj je teško odoljeti.

 

 


Mnogima se već na spomen skandinavskog stila javi pomisao kako su sve već vidjeli i kako ih nijedan interijer uređen tako ne može iznenaditi, niti oduševiti. No, iznimke uvijek postoje, a pravi primjer je švedski interijer koji se nalazi u staroj zgradi u Göteborgu.

Foto: Fastighetsbyran

Riječ je o trosobnom stanu od 80 četvornih metara koji su vlasnici odlučili preurediti, prvenstveno zbog osmišljavanja novih sadržaja u dječjoj sobi, koja je zahtijevala promjenu manjih kreveta u veće i uključivanje radnog prostora za učenje i pisanje zadaća.

Foto: Fastighetsbyran

No, kako je budžet bio ograničen, jedino je dječja soba temeljito obnovljena, dok je ostatak to doživio samo djelomično. Vlasnici su odlučili na standardnu neutralnu pozadinu bijele, bež i crne, koja obično vlada skandinavskim dizajnom, staviti akcente u jarkim i uočljivim bojama, prije svega crvenoj i zelenoj što je oživjelo prostor i učinilo ga dinamičnim.

Foto: Fastighetsbyran

Novi komadi namještaja, odabir tapeta i detalja stvorio je od dominantnog skandinavskog eklektičan interijer, koji osvaja svojom spontanošću. U njemu se pored skandija, isprepliću klasika, shabby, industrijski i moderni stil koji dotiče minimalizam.

Foto: Fastighetsbyran

Atraktivnosti prostora doprinose visoki stropovi, štukature koje su u međuvremenu postale hit, cigla na dijelovima zidova te originalni detalji poput rasvjete te postera na zidu.

Komentari