ORIGINALAN DVOETAŽNI STAN: moderan interijer s dnevnim boravkom na zanimljivom mjestu

Ovaj chic i moderan dvoetažni stan za peteročlanu obitelj u glavnom francuskom gradu dovršen je prošle godine, a potpisuje ga dizajnerski studio Murs et Merveilles

 

 


Prostran, svijetao i živopisan, peterosobni stan u Parizu obiluje geometrijskim uzorcima i motivima, kao i modernim materijalima poput betona. No, to svakako nije ono što najviše plijeni pažnju. Posebnost ovoga interijera na dvije etaže, napravljenog za peteročlanu obitelj – roditelje i troje djece jest koncept njegova tlocrta i sam položaj.

Foto: Christophe Rouffio / Shoootin

Prva etaža u svojoj sredini ima svojevrsni atrij s vanjskim otvorima na stropu. Atrij je poslužio kao natkrivena terasa s obiljem prirodne svjetlosti, a ujedno i dnevni boravak.

Foto: Christophe Rouffio / Shoootin

Terasa povezuje roditeljsku sobu s prostranom kuhinjom koja osvaja uzorcima na hladnjaku i tirkiznim akcentima. Na gornjoj etaži, do koje vode dvoje stepenice – jedne iz kuhinje, a druge iz atrija odnosno dnevnog boravka nalaze se tri dječje spavaonice.

Foto: Christophe Rouffio / Shoootin

Tako ovaj stan, nastao adaptacijom i spajanjem dviju etaža u jedan prostor nudi sve što treba za život obitelji u velikom gradu – prostranu dnevnu zonu s velikim stolom za blagovanje, dovoljan broj spavaćih soba, dvije kupaonice, obilje svjetlosti i dvije etaže koje su omogućile privatnost i odvojile privatni od socijalnog sadržaja. Pritom je u uređenju zadržao dobrodošlu notu osobnosti.

Foto: Christophe Rouffio / Shoootin

Stilski, prostor je ponajviše inspiriran skandinavskim dizajnom, iako ima utjecaja rustike i industrijskog stila, kao i minimalizma. Jedna od poveznica u interijeru kojim dominira siva kao baza je plava boja u nekoliko nijansi koja je donijela smirenost i vedrinu, ali i razigranost.

Foto: Christophe Rouffio / Shoootin

Ono što privlači pažnju je polirani betonski pod u dnevnoj sobi, kuhinji i blagovanju, utopljen šarenim uzorcima keramike i ukrasnih jastuka te drvenim površinama.  

Komentari