KAO STVORENA ZA ZIMSKU IDILU: divan susret rustikalnog i modernog u planinskoj kolibi

Vlasnici su odlučili renovirati svoju kolibu smještenu u idiličnoj Aranskoj dolini na sjeveru Španjolske. Poželjeli su da prostorom i dalje dominira drvo, no da izgled ipak odiše modernim štihom. Dizajn je uključivao ne samo drvene površine, nego i stupove načinjene od pravih stabala breze!

 

 

Riječ brvnara ili primjerice koliba baš i ne obećavaju previše kada je dizajn u pitanju. Sviđa nam se ovakva ideja privremenih domova, ali pritom nam većini, nažalost, unutarnji izgled nije imperativ. Tako je i bilo s vlasnicima ove kolibe u Aranskoj dolini u Pirinejima, sve dok ipak nisu poželjeli promjenu i ljepši interijer svoje vikendice. Uz pomoć dizajnera potpuno su renovirali kolibu te joj udahnuli, uz dominantan rustikalni stil, i moderni štih. Rezultat je ugodan i nadasve očaravajući prostor na dvije etaže.

U prvoj se smjestila dnevna zona s dnevnim boravkom i kuhinjom koju povezuje dio za blagovanje, a iz nje vode stepenice na gornju etažu s dvjema spavaonicama te kupaonicom. Ono što plijeni pažnju jest upravo ono što povezuje dvije etaže – mali stubišni prostor pretvoren u jednom dijelu u mini zonu za odmor i uživanje u pogledu na prekrasnu prirodu, a centralno mjesto zauzima klupa uz prozor, kao stvorena za odmaranje i čitanje.

Foto: El Mueble

 

Prostorom dominira drvo u vidu panela, namještaja te drvenih greda na stropu, a posebnost su i prava tri debla breze koja imaju ulogu stupova koji podržavaju gornju etažu. Dodatna atrakcija je činjenica da iz bilo kojeg kuta možete vidjeti ostatak kuće, primjerice – iz spavaće sobe u potkrovlju pruža se pogled na kuhinju. Kupaonica je od spavaće sobe odijeljena drvenim zidom te je njezino uređenje nadahnuto finskom saunom.

Dominira rustikalni stil, koji je oplemenjen modernim elementima, koji su najviše prisutni u dizajnu praktične i gotovo minimalističke bijele kuhinje.

Komentari