Šarm pariških kavana u centru Zagreba: restoran Takenoko dobio je novu podružnicu, bar s atraktivnim pogledom

Restoran Takenoko je dobro poznata adresa za sve ljubitelje japanske kuhinje, a sada je dobio i svoju novu podružnicu. U samom centru metropole, na atraktivnoj lokaciji, otvoren je bar na dvije etaže

 

 

Takenoko je ime koje je dobro poznato na domaćoj gastronomskoj sceni, naročito onima koji vole egzotičnije okuse. Kao prvi japanski restoran u Hrvatskoj doveo je vrhunski sushi na naše prostore te se popeo u sam vrh najboljih restorana u metropoli. Odnedavno je, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zagrebu, u Centru Cvjetni, otvorena svojevrsna barska ekspozitura restorana na dvije etaže pod nazivom Takenoko Bar, čime je značajno obogaćena barska scena glavnog grada.

Tako je najdraži trg Zagrepčana, ali i brojnih turista, dobio chic odredište dostojno njegove ljepote, s kojeg puca fantastičan pogled na sam Cvjetni trg te Bogovićevu i Preobražensku ulicu. Takenoko Bar postavio je ambicioznu misiju ponuditi svojim gostima nešto novo, uzbudljivo i drugačije, što se posebice ogleda u njegovom uređenju i naravno, samoj ponudi.

Foto: Bojan Zibar

Unutarnji izgled spoj je nespojivog, odnosno fuzija japanskog duha modernog Takenoka i šarma starih pariških kavana. Za dizajn interijera angažirana je kreativna konzultantica Kristina Radić, koja je ostala vjerna prepoznatljivom, tamnijem potpisu Takenoka. Dašak svježine i koloritan kontrast unijela je stylish tapetom jednog poznatog skandinavskog brenda, s orijentalnim, šarenim uzorkom nomada, koja je izvrsno poslužila kao glavni stilski akcent.

Razigranost prostora postignuta odabirom tepiha geometrijskog uzorka te atraktivnim stolicama u nježno narančastoj i mint zelenoj boji. Dodatna nota glamura vidljiva je u odabiru okruglih mramornih stolića sa zlatnim obrubom i raskošnog lustera. Za cjelokupan vizualni brending zaslužan je studio Klasja&Zita, odnosno dizajnerice Zita Nakić i Klasja Hajban.

Foto: Bojan Zibar

Prilikom osmišljavanja ponude za Takenoko Bar, glavna misao vodilja bila je stvaranje ugodnog ambijenta, u koji će se ljudi doći opustiti nakon posla, popiti vrhunsko piće – koktel, kavu, čaj ili pak Matcha latte, napitak spravljen od  fino mljevenog praha listova zelenog čaja, zapaliti cigaru iz široke selekcije svjetskih cigar brendova te uz izvrsnu glazbenu podlogu uživati u pogledu na Cvjetni trg i premda nakratko, mislima se isključiti iz svakodnevnog svijeta.

 

Komentari