Topla elegancija upakirana u moderni dizajn: zavirite u trosobni stan u kojem vlada stilski sklad

Vlasnici ovoga stana veliki su poklonici modernog dizajna, ali i elegancije. Pogledajte kako je njihove želje i zamisli dizajnerica Aleksandra Sergejeva provela u djelo!

 


Sve veći zahtjev u uređenju interijera je elegancija, ali u modernoj verziji. Od doma se traži ugodna, opuštajuća atmosfera kako bi se u njemu osjećali sigurno i odagnali sav nakupljeni stres. Pored toga, volimo da u našem domu ima što više svjetla i prozračnosti, da on ne bude zatrpan stvarima, detaljima i uzorcima.

Upravo to nastojalo se postići u ovom elegantnom trosobnom stanu površine 70 četvornih metara čije uređenje potpisuje dizajnerica Aleksandra Sergejeva iz studija Notum Project.

Foto: Evgenij Kulibaba

Cilj je bio dobiti ugodan, prozračan i svijetao prostor i to u što kraćem vremenu. Dizajnerica je nastojala rasteretiti prostor što je više moguće, a da ga ne učinim minimalističkim.

Prirodni materijali dali su prostoru osjećaj udobnosti i čvrstoće: kauč od prirodnog antilopa, tepih od ovčje vune i svile, blagovaonski stol od prirodnog kamena.

Foto: Evgenij Kulibaba

Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak su spojeni u jednu prostoriju tako što je srušen dio zida koji je dijelo kuhinjski prostor od dnevnog boravka. Također, srušen je zid koji je dijelio hodnik od dnevnog boravka i kuhinje. Naglasak u uređenju je na dnevnom boravku i spavaćoj sobi jer vlasnici nisu često za štednjakom.

Foto: Evgenij Kulibaba

Pored ove dvije prostorije, u stanu se još nalazi i radna soba, kupaonica te vešeraj. U sklopu spavaće sobe nalazi se i odvojen garderobni prostor. Glavni stilski naglasak u spavaćoj sobi je dekoracija od kositrenih diskova.

Foto: Evgenij Kulibaba
Foto: Evgenij Kulibaba

Prirodne teksture ovdje također nisu neuobičajene. Oni su osnova dizajna sobe: sivi tepih od vune i svile, zlatni okvir kreveta i noćni ormarići presvučeni mekom krem antilop kožom. Sivkasto-lila baršunaste zavjese uspješno naglašavaju teksturu dizajna i podržavaju puderastu shemu boja interijera.

Foto: Evgenij Kulibaba

 

 

Komentari