Moderan dom s raskošnom terasom na kojoj bismo mogli provesti cijeli dan

Raskošan dom s prekrasnom natkrivenom terasom s koje se pruža pogled na vrt osvaja savršenim omjerom neutralnih nijansi te materijala, a detalji su ono što ga čini dodatno zanimljivim

 


Australski arhitektonski studio Webb & Brown-Neaves potpisuje projekt i uređenje prostranog doma u Australiji koji osvaja svojom elegancijom, jednostavnošću i modernošću. I sjajnim detaljima, materijalima, teksturama…

Unatoč trendi elementima, lako je zamisliti ovaj dom i za 30-ak godina kao jednako privlačan i atraktivan.

Foto: Webb & Brown-Neaves Architects

Ovaj interijer ujedno je i divan primjer kako skandinavski dizajn u kojem dominiraju neutralne siva, bijela i crna može biti topao i ugodan. I to zahvaljući ponajprije dodavanju drveta kao materijala te korištenja tekstila i vune na komadima namještaja i detaljima.

Foto: Webb & Brown-Neaves Architects

Ukupna kvadratura kuće, smještena u jednom australskom predgrađu, iznosi 320 četvornih metara, što uključuje i veliku natkrivenu terasu u prizemlju, kućni ured, vešeraj te garažu s dva parkirna mjesta.

Donji, već dio sastoji se, osim navedenog sadržaja, i od prostrane dnevne zone te glavne spavaće sobe te sanitarnog čvora, a gornji od tri manje spavaonice za goste te dnevnog boravka.

Foto: Webb & Brown-Neaves Architects

Centralni dio kuće je dnevna zona koncipirana kao otvoreni plan na koju se veže velika natkrivena terasa. Ta dva prostora odijeljena su velikom staklenom stijenom, koja, kada je lijepo vrijeme pretvara terasu u sjajan dnevni boravak na otvorenom.

Foto: Webb & Brown-Neaves Architects

Na ovaj način, kao i velikim vanjskim otvorima se ulijeva velika količina prirodne svjetlosti u interijer, te se on stapa s prirodnim okolišem, koji obiluje zelenilom.

 

Komentari