STAN KOJI SE NE BOJI PLAVE: moderni interijer u kojem glavnu ulogu igra “classic blue” nijansa

Plava boja u interijerima je jedna od omiljenih, no volimo je koristiti vrlo oprezno i eventualno u jednoj prostoriji. Za malo više – nedostaje nam uglavnom hrabrost i inspiracija. A mi vam ih sada nudimo… zavirite u prekrasan dom koji je prava rapsodija u plavom!

 

 

Vodimo vas u Wrocław, u Poljsku, gdje je Finchstudio predvođen Magdalenom Kwoczkom uredio moderni dvosobni stan u novogradnji. Interijer se sastoji od prostrane dnevne zone koja je osmišljena kao otvoreni prostor, zatim spavaće sobe i kupaonice. Klijenti su željeli moderan i opušten interijer koji bi ih podsjećao u nekim trenucima na more i sunce.

 

Foto: Ayuko studio

Dizajnerica se stoga odlučila na plavu boju, koja je uz bijelu, noseća u cijelom interijeru. Nijanse plave, koje mnogi znaju kao ‘classic blue’ i koje je Pantone proglasio bojom godine 2020. nalaze se u svakoj prostoriji stana. Ova tamna i smirujuća, ali i prilično “teška” nijansa odvažno je stavljena kao boja na zidove, nalazi se na velikim komadima namještaja kao i detaljima. Žuta se, koja asocira na sunce, nalazi u znatno manjoj mjeri te je prisutna u vidu akcenata.

 

Foto: Ayuko studio

Bijela, plava i žuta nalaze su savršenom balansu s bež nijansama koje se nalaze na drvenim površinama. One su “umirile” i donijele ravnotežu te utoplile cijeli prostor. Dnevna zona sastoji se od velike kuhinje s poluotokom te blagovanja koje izborom namještaja priziva atmosferu kuće za odmor te prostranog boravka kojim dominira kutna garnitura te umjetnička slika na zidu. Istu atmosferu sugerira i kuhinjski namještaj kao i regal u boravku koji čine dobar spoj s prisutnom elegancijom.

Foto: Ayuko studio

Elegancija je znatnije zastupljena u ugodnoj i smirujućoj spavaćoj sobi te kupaonici u kojima se poznata “plavo-žuta tema” kombinira s bogatim materijalima i uzorcima koji sugeriraju luksuz.

 

 

 

 

 

 

Komentari