MODERNA KLASIKA ZA 10: bračni par zamijenio je život u gradskom stanu kućom na selu

Dizajnerica Yana Feklina iz studija Home.Box Interiors stvorila je udoban i funkcionalan interijer koji skladno kombinira klasične elemente, moderan dizajn, efektne naglaske i etno uzorke.

 


Sredovječni bračni par zamijenio je život u gradu, u velikom stanu, kućom na selu. Za uređenje je angažirao studio Home.Box Interiors i dizajnericu Yanu Feklinu.

Želje su se odnosile na dovoljno dnevnog prostora u kojem bi se mogla okupiti cijela obitelj odnosno kćer koja su ostala živjeti u gradu sa suprugom i djecom. Također, bilo je potrebno osigurati i spavaću sobu za njih, uz glavnu roditeljsku.

FOTO: DIMA PTITSYN, DARIA KOPYLOVA

Želje su se odnosile i na stilski smjer: bilo je potrebno pridržavati se dizajna koji je prihvatljiv starijoj generaciji, blizak klasici, ali da istovremeno ima i modernu notu te bude potpuno funkcionalan.

Vlasnica je imala i svoje male želje: kuhinjski sudoper kraj prozora s pogledom na vlastiti vrt i raskošnu samostojeću kadu u kupaonici.

FOTO: DIMA PTITSYN, DARIA KOPYLOVA

Kuća prizemnica, površine 150 četvornih metara, dizajnirana je tako da bude jednostavna za kretanje kada vlasnici ostare i kada im dođu unučad u posjet. Prednji ulaz nalazi se u središtu pročelja kuće.

FOTO: DIMA PTITSYN, DARIA KOPYLOVA

Cijelo desno krilo zauzimaju kuhinja i dnevni  boravak u kombinaciji s blagovaonicom, a na drugoj strani kuće je privatna zona: glavna spavaća soba, kupaonica i dvije male gostinjske sobe. U središnjem dijelu zgrade nalazi se široki hodnik, gdje ima dovoljno prostora za igranje unuka. Tu su i zajednička kupaonica, garderoba i ured.

FOTO: DIMA PTITSYN, DARIA KOPYLOVA

Kao glavni stilski smjer dizajnerica je odabrala klasiku, koja je oplemenjena prirodnim i egzotičnim motivima koji se odnose na kolonijalni stil te modernim elementima.

FOTO: DIMA PTITSYN, DARIA KOPYLOVA

Ulazni prostor svečano dočekuje goste s bogatom terakota nijansom zidova i kontrastnim uzorcima na podu. Podna grafika se ponavlja u maloj, ali vrlo ekstravagantnoj kupaonici s majmunima na tapetama.

Dnevni boravak ima udoban prostor za odmor, druženje i gledanje filmova. Shema boja na zidu iza kutne garniture odražava nijanse mramora koje ukrašavaju TV prostor. Iscrtani okrugli sat na zidu simbolizira sunce, a izgled upotpunjuju jastuci od svilenog baršuna s etno uzorcima.

FOTO: DIMA PTITSYN, DARIA KOPYLOVA

U središtu dnevnog prostora nalazi se blagovaonica s velikim stolom na razvlačenje, gdje se okuplja cijela obitelj. U kuhinji je osmišljen praktični otok sa šankom za brze obroke. Na otoku se nalazi štednjak, a elegantan dizajn nape, koji lebdi iznad njega, uopće ne preopterećuje interijer i uklapa se u cjelokupni stil. Hladnjak i kućanski aparati ugrađeni su u simetrične bočne stupove.

Tu je i prostrana ostava koja se nalazi iza skrivenih vrata te regalni sustav za odlaganje i zamrzivač za hranu.

FOTO: DIMA PTITSYN, DARIA KOPYLOVA

Glavna spavaća soba dizajnirana je u mirnim mint i puderastim tonovima. U gostinjskoj sobi korištene su tapete s malim cvjetnim uzorcima u plavim nijansama, koje se tako lijepo spajaju s prirodnom bojom drva.

FOTO: DIMA PTITSYN, DARIA KOPYLOVA
Komentari