NOVI DOM ZA MLADU OBITELJ: opušten i ugodan interijer s prekrasnim balkonom i radnim prostorom

Mlada tročlana obitelj preseljenjem iz Barcelone u Gironu trebala je novi dom koji bi u potpunosti odgovarao njihovim potrebama. Pronašla je stari stan koji je trebalo iz temelja obnoviti, a za projekt uređenja angažirala je studio Egue y seta

 

 

 

Teško je ponekad prilikom kupnje derutnog i zapuštenog prostora starog sedam desetljeća zamisliti kako će on izgledati kada se renovira i poprimi sasvim nove obrise. No, u takvim situacijama najviše pomaže odvažnost, planiranje prostora i pomoć dizajnera. Mlada tročlana obitelj zato je angažirala studio Egue y Seta kako bi njihov novi dom u Gironi postao ono što žele, moderan i ugodan prostor koji u potpunosti odgovara njihovim potrebama.

 

Foto: Vicugo

Da bi se to dogodilo, bilo je potrebno gotovo godinu dana, a rezultat je predivan prostor koji se sastoji od velike dnevne zone s izlazom na balkon, dvije spavaće sobe, dvjema kupaonicama te radnim prostorom.

Foto: Vicugo

Renovacija je uključivala rušenje zidova kako bi se stvorila otvorena, velika dnevna zona te našao prostor za radnu sobu koja je također otvorena prema ostatku stana zahvaljujući ostakljenim pregradama. Dvije male dječje sobe povezane su u jednu veliku i na tom mjestu nastala je roditeljska spavaća soba s pripadajućom kupaonicom i garderobom.

Druga kupaonica je ujedno i gostinjski toalet, a glavna spavaća soba pretvorena je u dječju sobu.

Foto: Vicugo

Velika kvadratura i dugi uski hodnik omogućili su podjelu stana na dvije zone – socijalnu i privatnu koju povezuje radna soba koja može funkcionirati i kao mini dnevni boravak te dodatni spavaći prostor za goste. Stilski, stan je kombinacija modernog dizajna i elegancije, s elementima skandinavskog dizajna.

Foto: Vicugo

Prevladavaju neutralne boje s dodatkom akcenata u pastelnim nijansama plave, ružičaste i žute koje su oplemenile prostor i dale mu toplinu, potpomognute drvenim površinama.

Komentari