DOBAR SPOJ: moderni svijetli interijer s crnim akcentima

Dvosobni stan površine 51 četvorni metar vlasnici su namijenili za najam pa je i uređenje bilo podređeno namjeni. Stvoren je moderan i funkcionalan prostor kojim dominiraju bezvremenski neutralni tonovi.

 


Stan u novogradnji vlasnici su kupili s namjerom dugoročnog najma. Stoga je naglasak u uređenju, za kojeg su angažirali dizajnericu Anu Matcevu bio na funkcionalnosti i vizualnoj privlačnosti, kako bi se stan što uspješnije iznajmio te dugo vremena bio atraktivan.

FOTO: EVGENIJ GNJESIN; STAJLING: EVGENIJA MELNIKOVA

Kako su dizajnerici u kreiranju prostora ruke bile odriješene, tako je odabrala boje, teksture i dizajn namještaja koji joj se i inače sviđaju. Tako su najviše zastupljeni neutralni tonovi koji dominiraju prostorom – svijetle nijanse bijele, sive i bež te uzorak drveta.

Oni su osnova, a ovakav gotovo monokromatski svijetli prostor izgleda skuplje i luksuznije ako se dodaju akcenti poput mramora, sjajnih površina ili primjerice crnih akcenata.

FOTO: EVGENIJ GNJESIN; STAJLING: EVGENIJA MELNIKOVA

Stan je površine 51 četvorni metar i sastoji se od ulaznog prostora, kuponice, garderobe, spavaće sobe te dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice koji su u jednoj prostoriji. Ovom izduženom open dnevnom prostoru priključen je i hodnik, što je ideja koja se jako sviđala vlasnicima. Kako bi se ipak prostor vizualno, ali i fizički malo odvojio, kuhinja ima staklenu kliznu pregradu s crnim profilima.

 

FOTO: EVGENIJ GNJESIN; STAJLING: EVGENIJA MELNIKOVA

Kako sobe nemaju veliku površinu, dizajnerica je načinom uređenja pokušala stvoriti dojam prostranost te je, pored tamnih boja, izbjegavala velike komade namještaja kao i puno detalja i uzoraka.

Pod u kuhinji i hodniku obložen je istim crnim pločicama, što je dizajnerica učinila zbog vizualnog efekta i zoniranja: kada stojite kod prozora dnevne sobe, možete jasno vidjeti kako je soba podijeljena jednom linijom i vidljive su jasne granice zona.

FOTO: EVGENIJ GNJESIN; STAJLING: EVGENIJA MELNIKOVA

Glavna ideja cijelog stana, stvaranje funkcionalnog prostora u svijetlim tonovima, bez puno detalja također je implementirana u spavaćoj sobi. Duž cijelog zida dizajniran je radni prostor i postavljen je TV, a nasuprot je bračni krevet.

FOTO: EVGENIJ GNJESIN; STAJLING: EVGENIJA MELNIKOVA

Za dizajn kupaonice odabrana je svijetla neutralna paleta, kao i u ostatku stana. Fronte ormarića obložene drvenim furnirom i svijetle završne obrade povezuju se s čistoćom, čineći prostor ugodnim i opuštajućim. Upravo ono što treba za kupaonicu.

 

 

Komentari