NOVI ŽIVOT ZAPUŠTENOG STANČIĆA: sve je stalo u 22 kvadrata, pa čak i odvojen prostor za spavanje

U pariškom predgrađu nalazi se mali stan od 22 kvadrata, a dizajnerski studio Transition Interior Design uspio je, nakon uređenja i prije nego što je nova vlasnica počela živjeti u njemu, snimiti svaki kutak interijera

 

 

Garsonijera od 22 četvorna metra u Parizu pretvorena je u prostor koji u potpunosti odgovara mladoj vlasnici te ima bolju organizaciju prostora. To je bio jedan od glavnih zahtjeva klijentice, koja je htjela smanjiti prostor za spavanje u korist dnevne zone.

Za uređenje, koje je uključivalo kompletnu adaptaciju, angažirala je dizajnerice Margaux Meza i Carlu Lopez iz studija Transition Interior Design.


PRIJE

 

Foto: Transition Interior Design

Stan nema ulazni prostor, što je i posve razumljivo s obzirom na broj kvadrata. Odmah s vrata ulazi se tako u prvu prostoriju, koja je zamišljena kao blagovanje, a iz nje se ulazi u drugu sobu, koja je imala ulogu spavaonice.

Foto: Transition Interior Design

Obje prostorije su bile jednake kvadrature, no sada je prednost dana, barem kada je o kvadratima riječ, dnevnoj zoni. Vlasnica je željela da centralni prostor bude otvoren i da se u njemu nalaze kuhinja, prostor za blagovanje te sofa za odmor i opuštanje, pa je srušen zid koji je dijelio dvije sobe, kao i onaj koji je vodio u malu nišu unutar koje je bila kuhinja.

Između dnevne zone i mjesta za spavanje sada je gipsano-staklena pregrada, omeđena svijetlim drvetom, istim onim kakav je korišten u kuhinji.

 

Foto: Transition Interior Design

Kuhinja je tako dobila mogućnost imati više kvadrata, što znači i više mjesta za skladištenje, koje su dizajneri osmislili sve do stropa te produžili do zida koji dnevni dio dijeli od spavaonice. U tom kutku smještene su u police potrebne za ulazni prostor, kako bi se odložile sitnice poput ključeva.

Foto: Transition Interior Design

Prostor spavaće sobe je mali, tek nešto veći od širine kreveta, jer se rušenjem zida pregrada pomaknula u prostor spavaonice. Zid iznad kreveta iskorišten je kao dodatni prostor za skladištenje. Razmak između donjih i gornjih ormarića osmišljen je kao mala niša, odnosno polica koja služi za odlaganje stvari, umjesto noćnog ormarića.

Interijer je opremljen vrlo jednostavno i funkcionalno, a bijela, bež i svježa i bistra nijansa zelene boje pomažu u održavanju dojma volumena u ovom malom stanu.


POSLIJE

Komentari