Tamna kuhinja kao glavna stilska odrednica dvoetažnog stana

Crna je omiljena među arhitektima i rado je koriste u svojim projektima, a u dvoetažnom stanu koji vam predstavljamo upravo je tamna kuhinja glavna zvijezda


Elegantna, dramatična, luksuzna… crna je omiljena (ne)boja u interijerima. Arhitekti vole koristiti dramatičnu crnu u prostorima jer uz kontrasnu bijelu sve izgleda svježije i modernije.

Pronašli smo nekoliko sjajnih ideja kako uklopiti crnu u suvremenu dom. Ako nemate previše kvadrata na raspolaganju, onda svakako kombinirajte sa svjetlijim nijansama kako prostor ne bi bio pretaman.

Foto: Planete Deco

CRNA KUHINJA U FOKUSU

Ovaj švedski stan smješten je u nekadašnjoj tvornici, te je organiziran u dvije zone – dnevnu i noćnu.

Ipak, cijelim interijerom dominira upravo crna kuhinja koja se proteže od poda do stropa. Puno elemenata za pohranu, pročišćeni dizajn, čiste fronte i jednostavna radna ploha, u isto vrijeme su dali dozu suvremenog luksuza i praktičnosti. Uz kuhinju kombiniran je drveni stol pročišćenog dizajna, koji je kombiniran s retro modelima stolaca.

 

Foto: Planete Deco

U dnevnoj zoni dominira tamno plavi plišani trosjed koji se odlično slaže s crnom kuhinjom u pozadini, dok je spavaća soba pomalo zavučena kako bi se dobilo na više intimnosti i komfora.

Na drugoj etaži smješten je radni kutak i dodatni ležaj. Pogledajte sve u galeriji u inspirirajte se s nekim idejama skandinavskog dizajna.


 

 


 

 

 

Komentari