SJAJNO ISKORIŠTENIH 20 KVADRATA: spavaća soba na tavanu pretvorena je u mali stan za najam

Tavanski prostor kućice u nizu iskorišten je za stvaranje garsonijere od svega 20 četvornih metara, koju su vlasnici namijenili za jednokratni najam. Zavirite u ovaj jednostavni i šarmantni prostor

 

 

 

Romantične kućice u nizu u okolici Stockholma kriju vrlo zanimljive interijere, a neke i zasebne stanove. U jednoj od kućica vlasnici su odlučili preurediti tavanski prostor i pretvoriti ga u stan za najam. Za to je bilo potrebno napraviti vrata u prizemlju kako bi ono bilo odvojeno od ulaznog prostora. A zatim se krenulo na opremanje potkrovlja…

Prije jedna prostorija, koja je imala ulogu spavaće sobe, postala je pridruživanjem kupaonice studio apartman od 20 četvornih metara koji ima sve potrebno za “samostalan” život. Tako stančić, pored kupaonice, čini samo jedna prostorija u koju su vlasnici, pored postojećeg kreveta, stavili mini kuhinju, prostor za blagovanje i druženje.

 

 

Prostor je primjer kako se savršeno može opremiti mali studentski stan ili apartman za najam i u njemu naći svi potrebni sadržaji. Odmah kod ulaza nalazi se kupaonica, čija su vrata obložena ogledalima, što je i dobar trik za male prostore jer ih čini većima i atraktivnijima.

Pored kupaonice je mala niša u koju je smješten krevet. Vlasnici su tako najbolje iskoristili prostor kosine – ovo je mjesto u kojem ovakav strop najmanje smeta. Usput je ovaj uvučeni prostor za spavanje dobio potrebnu privatnost.

Foto: Planete Deco

U blagovaonskom dijelu odabran je okrugli stol manjih dimenzija koji je savršeno rješenje za prostore koji ne obiluju kvadratima. Ovaj dio smješten je uz prozor, što je također dobar potez jer je bitno imati dovoljno prirodne svjetlosti za stolom.

Foto: Planete Deco

Cijeli interijer, inspiriran skandinavskim dizajnom, opremljen je u neutralnim svijetlim tonovima, s dodacima nježnih pastelnih tonova ružičaste i žute.

Komentari