DVOSOBNI STAN: dominaciju sivo-crne oplemenila je prekrasna i topla nijansa terakote

Stan u kojem dominira skandinavski stil posebnim su učinili elementi koji su ga utoplili i unijeli dašak elegancije. Zavirite u ovaj prekrasni dvosobni stan i inspirirajte se!

 

 

Zgrada u Stockholmu građena prije 60-ak godina krije lijepo uređen dvosobni stan. Prilikom adaptacije zadržan je postojeći raspored, jedino je srušen zid koji je dijelio hodnik od dnevnog boravka.

Umjesto zida stavljena je transparentna pregrada od crnog metala. Tako je u prostor uskog i dugog hodnika ušlo više svjetla i stvorio se dojam većeg prostora

 

 

 

Isto tako, ovom pregradom boravak se povezao s kuhinjom koja je s druge strane hodnika. Uređenje je inspirirano skandinavskim stilom, pa prevladavaju neutralne nijanse sive, bež, bijele i crne.

Dok je dnevna soba prilično odvažna u uređenju, baš kao i crna kuhinja, ostatak stana je klasičniji i umjereniji u izboru boja, detalja i namještaja.

 

Foto: Alvhem

No, ipak, crna se provlači svim prostorijama i definira prostor, a naročito je efektna u dnevnom boravku u vidu nekoliko jakih stilskih akcenata – pregradi, polici, visilicama i stolicama.

Foto: Alvhem

Još je jedna nijansa dala prostoru karakter, ali i toplinu. Riječ je o nijansi terakote na zidovima boravka. Svijetli i tamni komadi namještaja naslonjeni na zid ovako bivaju istaknuti.

 

 

Komentari