Tamo gdje je sve po mom: čarobna kućica u vrtu, idealna za bijeg od svakodnevice

U ovakvoj kućici svi bi se htjeli ne samo ponekad, nego svakodnevno, izgubiti barem na pola sata. Zavirite u ovo predivno dizajnersko utočište koje su osmislili su američki arhitekti iz studija Board&Vellum

 

 

Čak i onima koji obožavaju gradski način života, asfalt, vrevu i ne smeta im buka potrebno je mjesto na kojem bi malo usporili i slušali – tišinu, cvrkut ptica… Kako priroda nije uvijek nadomak ruke, idealno mjesto za to je stražnje dvorište gdje bismo mogli malo samovati, čitati, lješkariti ili pozvati prijatelje na druženje. Upravo to je bio glavni motiv za stvaranje kućice od drveta i stakla koju je kreirao arhitektonski studio Board&Vellum iz Seattlea u suradnji s tvrtkom za pejzažnu arhitekturu, ProForm Construction. Ova urbana oaza, iako mala (bez galerije za spavanje iznosi 12 četvornih metara), nudi prostor da se zadovolji potrebe ekstrovertiranih i introvertiranih.

Foto: Andrew Giammarco

Svatko može pronaći na ovom mjestu svoje zadovoljstvo odnosno ono što mu odgovara. Predvorje kućice zamišljeno je kao mali zimski vrt budući da su “zidovi” staklene stijene uokvirene i podržane drvenom konstrukcijom. Iz predvorja se ulazi u mini dnevni boravak koji nudi izležavanja na maloj klupi uz veliku staklenu stijenu. Uske ljestve vode do spavaćeg prostora na galeriji koji, zahvaljujući staklenom krovu nudi savršen pogled na zvjezdano nebo.

 

Foto: Andrew Giammarco

Dodatni prostor na “prvoj razini” je WC, a tuš je postavljen vani, iza kućice. Staklo je uvelike zastupljeno u gradnji, kako bi se uspostavila komunikacija između eksterijera i interijera. Ova multifunkcionalna kućica, ili kako je njezini tvorci zovu šupa, može biti biblioteka, mjesto za osamu, apartman za goste ili prostor za zabavu.

Komentari