MALI SVIJETLI STAN: kuhinja je preseljena u hodnik zbog stvaranja kutka za spavanje

Kuhinja u hodniku i nije najsretnije rješenje. No, kada je riječ o malome stanu u kojem želite imati zaseban prostor za spavanje, onda je takav kompromis – dobrodošao.

 


Vodimo vas u jednosobni stan u Švedskoj koji je adaptacijom pretvoren u moderan dom sa zasebnim prostorom za spavanje. Stan površine 35 kvadrata prije adaptacije je imao kuhinju, hodnik i jednu centralnu prostoriju u kojoj se i spavalo na sofi na razvlačenje.

Budući da je stan izduženog tlocrta i da je ta prostorija bila premala da bi se u njoj odvojilo zasebno mjesto za spavanje, vlasnici su premjestili kuhinju u prostor hodnika. Kuhinja je ustupila mjesto krevetu koji se ugurao u nišu, a kuhinja se našla u prolazu.

Foto: Hemnet

Mnogima se ovakav raspored može činiti neprikladan, no kada imate mali prostor na raspolaganju, onda je kompromis nužan. Bitno je samo vladati se onime što je vlasniku prioritet i što odgovara njegovom načinu života kao i navikama.

Ako malo vremena boravite za štednjakom, onda je ovo svakako dobro rješenje, posebno ako želite odvojen prostor za spavanje.

Foto: Hemnet

S druge strane hodnika nalazi se kupaonica, a u produžetku je soba s francuskim balkonom. Dnevni boravak uređen je, kao i ostatak stana, vrlo jednostavno, u svijetlim tonovima među kojima dominira bijela. Pastelni tonovi ružičaste kao i zlatni akcenti dali su prostoru ugodu i profinjenost.

Foto: Hemnet

Pored sofe, stolića i polica na TV zidu, u dnevnom boravku nalazi se i blagovaonski stol te radni kutak tako da je prostor maksimalno iskorišten za dodatne sadržaje potrebne vlasniku. Upravo zbog toga svijetla paleta boja koja dominira je dobrodošla jer se stvara dojam prozračnosti i prostornosti. Iz istih razloga, jednostavan dizajn namještaja, bez naglašenog volumena i biranje okruglog stola bili su idealan odabir za ovaj mali stan.

Foto: Hemnet

Veliki saveznik stana u stvaranju ovakvog dojma su veliki prozori koji daju obilje prirodnog svjetla.

Foto: Hemnet

 

 

 

 

 

Komentari