ZAGREBAČKI DOM ZA ČETVERO: elegantna obiteljska kuća u kojoj je veza s prirodom imala glavnu ulogu

Zapadni dio Zagreba skriva prekrasnu kuću od 208 kvadrata u koju vas vodimo u suradnji s Mastercardom. Riječ je domu scenografkinje televizijskih setova Jasenke Bevande i njezine obitelji 

 

 

Kuća od 208 četvornih metara u Zagrebu građena je TVD sistemom što predstavlja niskoenergetski sustav gradnje. Osim toplinske, kuća ima dobru zvučnu izolaciju. Specifičnost ovog prostora je i to što ima samo jedan nosivi zid. Popularni open space u prizemlju obuhvaća prostrani dnevni boravak koji ima izlaz na terasu, zatim kuhinju i blagovaonicu.

Iako je prvotno kuhinja zamišljena s otokom i otvorenim pogledom prema boravku, odluka je ipak pala da se na njegovo mjesto ugradi kamin na drva. Time su ta dva prostora vizualno odvojena, a stvorena je i odlična pozicija za televizor. Za dobrodošle goste u prizemlju je uređena i gostinjska soba s kupaonicom dok su obiteljske spavaonice na katu.

 

FOTO: IVAN ČREPIĆ

 

U ovom domu se doista vodilo računa o tome da se jutarnje gužve i spremanje za posao i vrtić smanje pa tako dječje sobe i glavna, roditeljska spavaća soba imaju svoje kupaonice. Kako su djevojčice još male, u njihovim sobama prevladavaju, očekivano, ružičasti zidovi dok je u spavaćoj izabrana opuštajuća i smirujuća zelena uz crno-bijele detalje.

FOTO: IVAN ČREPIĆ

 

Tema uređenja kuće je priroda pa tako možemo vidjeti crne motive koji asociraju na lavu, drvo te umirujuće nijanse zelene na zidovima. Uređena je minimalistički, namještaj je ravnih linija, a detalja nema previše. Iako u kući ima nekoliko dizajnerskih predmeta od kojih se najviše ističe raskošna Forestierova visilica na stubištu, Jasenka je puno stvari i sama izradila.

Kako je velika ljubiteljica projekata „uradi sam“, vlasnica je krenula u izradu lampi zanimljivih oblika koje se mogu naći u svim prostorijama doma.

FOTO: IVAN ČREPIĆ

Pratite i dalje našu stranicu indizajn.rtl.hr jer ćemo vam u narednim danima savjetovati kako uz proizvode iz hrvatskih trgovina postići ovakav izgled u svom domu i to uz popust na plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

 

FOTO: IVAN ČREPIĆ

Komentari