Jednostavno i upečatljivo: boravak i blagovaonica u otvorenom prostoru

Nakon moderne kuhinje sa šankom, red je došao na uređenje ostatka dnevne zone u otvorenom prostoru jednog zagrebačkog dvosobnog stana. Mala blagovaonica i boravak slijede stil kuhinje: moderno, u neutralnim tonovima i jednostavnih linija

 

 

U starom dvosobnom stanu u Zagrebu na dnevni prostor otpada 29 kvadrata. Zadatak tima Mirjane Mikulec, kojeg su angažirali vlasnici, bio je osmisliti kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak. Nakon što smo vam pokazali kako je uređena kuhinja, pogledajte kako je osmišljen ostatak prostora.

“S obzirom na postojeće instalacije i položaj prozora, vrlo smo jednostavno došli do optimalnog tlocrta. Prostor iza vrata namijenjen je kuhinji,  u njezin nastavak smještena je mala blagovaonica s okruglim stolom, dok su u pravokutni dio koji ostaje posloženi svi potrebni elementi dnevnog boravka”, opisuje prostor Mirjana Mikulec.

Vodeći se željama klijenta, dizajneri su odabrali namještaj i detalje jednostavnijih linija i neutralnih boja, koji je bojama i materijalima usklađen s kuhinjom. Centralno mjesto u boravku zauzima  udobna kutna modularnu garnitura koja će se odlično uklopiti u prostor. Moderna siva kutna garnitura smještena je tako da ima otvoren pogled prema kuhinji i blagovaonici. Zid nasuprot nje rezerviran je za TV jedinicu, i obložen opekom daje prostoru toplinu i ugodu.

 

 

 

Nakon odabira namještaja za dnevni boravak uslijedio je odabir stola i stolaca za blagovaonicu. Ideja je bila u blagovaonski prostor smjestiti okrugli stol jednostavnih linija i moderne tapecirane stolce.

“Želja našeg klijenta bila je jednostavan, a upečatljiv dizajn. Kroz nekoliko segmenata dobili smo upravo to. Pomno odabran namještaj, rasvjeta i detalji, kao i uređenje zidova, dalo je ovom prostoru elegantan i suvremen izgled”, smatra dizajnerica.

 

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Komentari