Makeover blagovaonice i dnevne sobe bojom!

Stari, derutni stan namijenjen najmu nije godinama preuređivan, a kao što to obično biva – vapi za promjenom. Budžet je bio skroman, pa smo se prvenstveno oslonili na boju. Da je boja jedan od najboljih saveznika za velike promjene u interijeru, uvjerit će vas makeover ovog dnevnog boravka i blagovonice!

Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn

S obzirom da prostor nije velik, odlučili smo ga vizualno povećati odabirom svjetle boje za zidove, a monotonost smo izbjegli jednim zidom u sivoj nijansi. Taj će zid poslužiti kao akcent. Stari drveni namještaj idealan je kandidat za bojanje, pa smo ga prefarbali bijeluombojom, a jednu komodu u pastelno žutu. Kako bi stolice svojim izgledom odgovarale bojama koje smo odabrali, sjedište smo tapecirali tkaninom u nijansi sivog zida.

Zamijenili smo i dotrajale utičnice novima, a najveća promjena napravljena je na parketu. Nakon brušenja i lakiranja, podna je obloga doslovno zasjala.

Da bi cijeli prostor djelovao povezano i slkadno, odabrali smo živahne uzorke i dekoracije u jarko žutoj nijansi. Tako smo izbjegli sterilnost i prostor učinili zanimljivijim.

Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić
Foto: Darko Mihalić

Što kažete na novi izgled blagovaonice i dnevne sobe? Recite nam u komentaru!

Komentari