Makeover stana koji nije preuređivan više od 15 godina!

U prilogu pogledajte totalni makeover cijelog dnevnog boravka i blagovaonice!

U stanu koji nije preuređen već 15-ak godina zadatak nam je preurediti dnevnu sobu s blagovaonicom i prilagoditi je potrebama samca. To znači da prvenstveno treba iskoristiti dio ispred staklene stjene koji je do sada bio potpuno zanemaren. Uz to, morali smo i zadovoljiti zahtjeve klijenta te osmisliti funkcionalan i ugodan prostor za život.

Vlasnik stana imao je nekoliko zahtjeva:

  1. Osmisliti ležaj za povremeno spavanje kada dođu gosti
  2. Osigurati dodatan skladišni prostor
  3. Iskoristiti dio ispred staklene stijene
  4. Maksimalno iskoristiti prostor i pritom izbjeći pretrpanost.
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri
Projekt: Mirjana Mikulec interijeri

Novim tlocrtnim rasporedom klasične blagovaonice više neće biti, a zamijenit ćemo je šankom. Izbacili smo postojeći stolić i komodu te izradili namještaj po mjeri. Tako smo osigurali više prostora za spremanje i uštedjeli na prostoru.

Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn

Od postojećeg namještaja zadržali smo trosjed koji smo odlučili pretapicirali. No, prvi je korak, kao i uvijek, bojanje zidova. Kako nam zidovi ne bih ostali monotoni, iza sofe smo postavili neobične kvadratne panele, a zid uz šank prebojili smo crnom bojom koja imitira školsku ploču. Blagovaonicu smo pretvorili u šank s ormarom, a staru komodu s ladičarima u nisku klupu koja se proteže cijelom dužinom TV zida.

Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn

 

Uz namještaj po mjeri, prostor smo upotpunili stolićem, tabureom koji se u trenu pretvara u ležaj, foteljom i tepihom. Cijeli prostor povezali smo stilom i bojama. Kuhinju smo šankom odvojili od dnevne, no kako je sve vizualno povezano cijela soba postaje dio dnevnog života.

Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn
Screenshot InDizajn

Što kažete na novi izgled dnevnog boravka? Recite nam u komentaru!

Komentari