NOVI BORAVAK I BLAGOVAONICA: brzim opremanjem do suvremenog izričaja uz starinske detalje

Novi vlasnici željeli su što prije žele useliti u novu kuću. Budući da nije bilo potrebe za velikim građevinskim radovima, krenulo se na uređivanje prostorije za prostorijom. Prva na redu je bio dnevni boravak s blagovaonicom.

 


Zadaća tima Mirjane Mikulec bila je u prostoriju od 30 četvornih metara smjestiti dnevni boravak i blagovaonicu. Prije namještanja, bilo je potrebno urediti zidove koji su bili u lošem stanju.

Pogodnost pri uređenju je bila i veličina prostorije koja je omogućila da da se smjesti sve potrebno. Vlasnici su se složili da se zadrže neki komadi namještaja. Stoga je u projekt uključena i obnova 100 godina stare komode.

“Budući da volim iskoristiti stari namještaj i dati mu novi život, upravo smo to napravili s ovom komodom. Skinuli smo staru boju, stavili kit nakon čega je pobrusili i stavili novi sloj boje. Nju smo definirati tek nakon što smo u Lesnini odabrali preostale komade namještaja”, otkriva dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt; Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Odluka je pala na bezvremensku kombinaciju crnih i bež elemenata. Budući da je zadržana komoda, biran je namještaj ravnih linija da konačni izgled ipak ne bi bio preklasičan. S obzirom na to da ta kombinacija može biti prestroga, sve je ublaženo djelomično obojenim zelenim zidovima.

Naime, svi zidovi su jedan metar od poda obojeni u tamniju nijansu zelene. Ovakav način ukrašavanja zidova vrlo je popularan jer omogućava korištenje tamnih boja bez da se prostor vizualno zatvara.

Sofa je smještena uz prozor da bi pri čitanju imala dovoljno prirodne svjetlosti. Blagovaonica zauzima kut uz vrata i to zbog praktičnog razloga. S obzirom na to da je kuhinja odvojena od ovog prostora, prilikom nošenja hrane neće se prolaziti tik uz sofu i tepih.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Suvremen izričaj uz starinske detalje ono je što karakterizira izgled ove prostorije. Još jednom se pokazalo da je crno bijela kombinacija pun pogodak želite li postići ugodan i nenapadni izgled. Korištenjem nekoliko bež nijansi dobili smo punoću i izbjegli oštri kontrast. Ipak, savjetujem boje, bilo na zidu, bilo kroz detalje. Iako smo se mi odlučili za zelenu, jednako dobro bi se uklopila primjerice boja terakote, ako biste radije naglasili tople tonove u prostoru”, savjetuje dizajnerica Mirjana Mikulec.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Komentari