BLAGOVAONICA SA STILOM: 20 fantastičnih ideja za uređenje zidova

Ako nešto i stavimo, onda to bude slika. I to samo jedna. No, postoje brojne mogućnosti kako zid u blagovaonici možete učiniti atraktivnim dijelom ove prostorije. Naši primjeri pokazuju kako baš uređenje zida prostor za objed izdiže iz prosječnosti i stilske učmalosti

 

 


U središtu svakog blagovanja trebaju biti stol i stolice odnosno osnovni namještaj, a sve drugo poput detalja i dekoracija ipak treba biti u drugome planu. No, kako pored funkcionalne uloge, svaki prostor ima i svoju estetsku komponentu, uvijek treba razmisliti i o elementima kojima će se to postići.

Naravno, tome uvelike doprinose i osnovni komadi namještaja – njihov oblik, boja, materijal, uzorci i vještina kombiniranja stolaca i stola, ali to nipošto nije dovoljno da bi ovaj prostor imao ‘ono nešto’ i potpuno ispunio svoju ‘poslanje’ spajanja praktičnog i atmosfere.

Foto: Ideal Home

TRENDOVI U ZIDNIM DEKORACIJAMA

Pored namještaja, detalji na zidu učinit će najviše u tom smislu. Naročito ako nemate dovoljno mjesta pa ne možete stavljati komode i velike police. Dobro rješenje za smještanje posuđa u tom slučaju su mini zidni regali i police koji usput mogu biti savršena dekoracija. Želite li ih dodatno istaknuti, pobojajte zid u neku tamniju nijansu ili na njega stavite tapetu.

 

Foto: Future PLC / Dominic Blackmore

Samoljepljive naljepnice s različitim motivima ili natpisima povoljna su i jednostavna dekoracija koja se može kombinirati s uskim policama za slike i druge ukrase.

Nove tendencije u uređenju interijera donose male police okruglog ili heksagonskog oblika kao i od crnog metala te ogledala odnosno kombinaciju više njih te zidnu, ambijentalnu rasvjetu kao dodatak onoj osnovnoj, stropnoj.

Foto: Decor Aid

 


ŠTO KADA JE BLAGOVAONICA MALA?

Pazite da ne pretjerate u bojama i kombinacijama uslijed koji bi se zagušio prostor ili djelovao prenapadno. Posebno budite oprezni u malim prostorima koji ne trpe puno tamnih boja i kombinacija različitih uzoraka. Tada je dovoljna druga boja zida s tek jednim detaljem – satom, policom ili pak s nekoliko manjih ogledala. Ali, ne zaboravite da će lijepo uređen zid promijeniti izgled i atmosferu cijele blagovaonice! Uvjerite se u to u primjerima koje smo pronašli za vas.

 

Foto: Jesi Eve

Komentari