MALE KUPAONICE: elementi koji će savršeno odgovarati i najskromnijoj kvadraturi

Jedan od najvećih problema pri uređenju kupaonica predstavlja mala kvadratura. Kako tom problemu doskočiti, saznajte u nastavku

 

 

Iako se nekima čini kao jednostavan zadatak, uređenje male kupaonice pravi je izazov. Srećom, postoje elementi i trikovi pomoću kojih je moguće iskoristiti svaki centimetar prostora, a pritom zadržati snažan vizualni dojam. U suradnji s tvrtkom TECE donosimo savjete koji će vam u tome pomoći.


 

ODABIR PLOČICA ZA MALU KUPAONICU

Velik izbor veličina, uzoraka, boja i materijala ponekad može biti zbunjujući. Stoga, kako biste si olakšali izbor kupaonskih pločica u obzir uzmite nekoliko faktora. Prije svega, kvadraturu, zatim stil pločica, ali i ostalih elemenata u kupaonici. Najbolji izbor za kupaonice male kvadrature su svijetle pločice.

Kada je riječ o njihovim dimenzijama, u malim kupaonicama podjednako dobro izgledaju one u malim, ali i većim dimenzijama. Dizajneri ipak preporučuju one velikih dimenzija jer se tako stvara dojam prostornosti. Kombinacija malih i velikih je također dobro rješenje, s tim da bi ove veće trebale dominirati, a male biti tek stilski naglasci.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

FUGE U KUPAONICAMA MALIH KVADRATURA

Kada je riječ o fugama u malim kupaonicama vrijedi pravilo: ‘što manje i nezamjetnije, to bolje’. Uske i gotovo neprimjetne fuge ostavljaju dojam većeg prostora, pa svakako izbjegavajte mozaik pločice. Osim toga, fuge s vremenom promijene boju i mogu biti izazov za održavanja, pa ste na ovaj način riješili dva problema istovremeno.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri /Foto: Darko Mihalić

PODNO GRIJANJE

Jedan od elemenata koji nepotrebno zauzimaju dragocjeni prostor u malim kupaonicama su i radijatori. Umjesto klasičnih radijatora birajte podno grijanje. Osim što ćete uštedjeti na prostoru, uštedjet ćete i vrijeme za njihovo čišćenje, a kupaonica će izgledati prostranije.  S obzirom na to da je ovdje riječ od kupaonicama male kvadrature, podno grijanje nije nemoguća investicija.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri /Foto: Darko Mihalić

PROSTOR ZA POHRANU

Prostora za pohranu u malim kupaonicama nikada dovoljno. Iskoristite svaki zid i kutak kupaonice koji možete i stvorite mjesto za odlaganje. Zid iznad toaleta najčešće ostaje neiskorišten, a taj prostor može se iskoristiti za visoki ormar koji uokviruje toalet, otvorene ili zatvorene police ili viseći element.

Ako se odlučite za otvorene police, na njima ostavljajte samo ono neophodno, u suprotnom, mali pretrpani prostori mogu ostaviti dojam neurednosti. Isto vrijedi i za dekoracije, što manje to bolje. Umjesto da malu kupaonicu pretrpate dekoracijama, puno bolja opcija je izbor estetski privlačnih elemenata koji su sami po sebi svojevrsna dekoracija.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

WALK IN TUŠ NAJBOLJA JE OPCIJA ZA MALE KUPAONICE

Walk in tuš ne samo da je najbolje rješenje za male kupaonice, već može biti i vrlo elegantno. Nekada su se tuševi izbjegavali zbog ne baš elegantnog izgleda, međutim, danas je moguće i u najmanjoj kupaonici napraviti tuš vrijedan naslovnice.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Walk in tuševi, odnosno tuševi u razini poda već su nekoliko godina veliki trend u uređenju interijera. Vrlo su elegantno i atraktivno rješenje, a i laki su za održavanje. Ako vas muči odvodnja, TECE ima vrlo jednostavno rješenje. Radi se o tuš kanalicama koje se gotovo pa neprimjetno integriraju u pod. S obzirom na to da se radi o nehrđajućem čeliku, da nema vijaka, kao ni navoja, vrlo su lake za održavanje.

Foto: TECE

ELEGANTNO TIPKALO

U modernim kupaonicama ne volimo vidjeti staromodne vodokotliće koji osim što utječu na vizualni dojam, bespotrebno zauzimaju prostor. Iako je nezaobilazan, postoji vrlo elegantno rješenje, ugradbeno tipkalo.

 

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: MARIO POJE

Ugradbena tipkala donose nekoliko prednosti, štede prostor, vizualno su gotovo pa neprimjetna, a laka su za instalaciju. Zbog velikog izbora boja TECE tipkalo može pronaći svoje mjesto u baš svakoj kupaonici.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

PROMO

 

 

 

 

 

Komentari