SOFA ILI GARNITURA? Kako odabrati pravi komad za dnevni boravak

Jedna od najčešćih grešaka u interijerima je neadekvatna veličina sjedećeg namještaja u dnevnom boravku – velike garniture ugurane u mali prostor ili pak otužni dvosjed u velikim prostorijama. Zato je ekipa InDizajna otišla u Möbel Land i za vas prikupila nekoliko savjeta kako odabrati onaj pravi.

 

 

Odabir sjedećeg namještaja najvažniji je korak pri opremanju dnevnog boravka. Ako ste u potrazi za idealnim modelom, najbolje je uzeti metar u ruke da vidite koje dimenzije dolaze u obzir, a zatim u skupljanje informacija o tome koji je model najbolji za vaš prostor. Naime, jako često kupimo neki komad namještaja koji nam se svidi na prvu, no kada ga unesemo u prostor, tek tada shvatimo da je prevelik ili čak premalen. Osim toga, važno je da se osigura jednostavno kretanje, dakle da sjedeća garnitura odnosno trosjed ili dvosjed ostavljaju dovoljno prostora.

 

Foto: Möbel Land

 

  1. Tako su za velike prostore idealne  prostrane garniture koje će dominirati dnevnim boravkom. U suprotnom, velika će prostorija izgledati otužno i naravno prazno.

2. U dnevnim boravcima srednje veličine, idealan su odabir klasični trosjedi, pogotovo u kombinaciji s foteljom i primjerice tabureom te sjedeće garniture L oblika. Obično se volimo opredijeliti baš za kutne garniture L oblika jer su vrlo praktične i nude puno toga – pružaju dovoljno mjesta za sjedenje, mogućnost razvlačenja sjedišta u ležaj, relax funkcija, spremišta za posteljinu  gdje se možete opustiti, ispružiti i uživati u poslijepodnevnom odmoru ili u druženju s obitelji i prijateljima…

3. Za manje prostore najbolji je odabir dvosjed jednostavnih i ravnih linija. Dvosjedi ili čak trosjedi manjih dimenzija koji su u nekoj neutralnoj boji definitivno su najbolji izbor. Manjak sjedećih pozicija u ovom se slučaju lako nadoknadi smještanjem fotelje, taburea, dodatnih stolica i slično.

 

Pogledajte u video prilogu još nekoliko korisnih informacija za odabir sjedeće garniture u boravku!

Komentari