BLAGOVAONICA I DNEVNI BORAVAK: kako smo uklopili nove komade namještaja i detalje uz postojeće

U suvremenom stanovanju dnevne prostorije najčešće su objedinjene u jedan prostor. Takav je slučaj i u jednom stanu u novogradnji, koji je već imao neke komade namještaja. Pogledajte kako je tim Mirjane Mikulec opremio prostor do kraja!

 

 

 

U jednom od priloga InDizajna pokazali smo vam stvaranje moderne i funkcionalne kuhinje u novogradnji (link na tekst je ispod), a sada vam pokazujemo kako je tim Mirjane Mikulec opremio ostatak dnevnog prostora kojeg čine mali kutak za blagovanje i dnevni boravak.

MODERNI KONCEPT: funkcionalna kuhinja po mjeri s vitrinom i policom za knjige

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Kako bi projekt opremanja ovog interijera priveli kraju nedostali su nam blagovaonica i dio elemenata u dnevnom boravku. Želja vlasnika je bila u stan uklopiti već kupljenu garnituru pa je na nama bilo pronaći komade namještaja koji će se uklopiti u postojeće stanje”, objašnjava dizajnerica Mikulec dodajući kako su prostoru nedostajala rasvjetna tijela, tepih, stolić i detalji za dnevni boravak.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

“Budući da smo u ovom slučaju bili ograničeni kvadraturom, bilo je potrebno pronaći rješenje koje će biti estetski atraktivno, funkcionalno, ali i udobno”, ističe dizajnerica.

Napravljene su dvije varijante uređenja ovog interijera, a klijenti su se odlučili na onu s dominantnim blagovaonskim stolom u antracit boji. Malom stolu na razvlačenje ovalnog oblika pridruženi su tapecirani blagovaonski stolci, u kombinaciji tri materijala – drva, tekstila i umjetne kože.

“Hladni dojam koji može ostaviti metalni stol , utoplili smo tapeciranim stolcima koji su se bojom povezali s tepihom u dnevnom boravku, kao i dekorom drva na stoliću u dnevnom boravku”, otkriva Mirjana Mikulec.

 

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Pored tepiha, boravak je dobio klub stolić s praktičnom policom za odlaganje sitnica te detalje koji su prostoru dali šarm i osobnost.

Opremanje prostora detaljnije pogledajte u video prilogu!

Komentari