DNEVNI BORAVAK I BLAGOVAONICA: suvremena klasika i zlatni detalji osvojit će vas na prvi pogled

Mogli bismo reći da su dnevni prostori otvorenog koncepta postali pravilo u stanovima u novogradnji. Tako se i na ovom primjeru kojeg vam predstavljamo dnevni boravak naslanja na blagovaonicu.  Možda najvažnije pravilo je da pri uređenju takvih prostora moramo uskladiti boje, materijale, uzorke ili na bilo koji drugi način povezati ove dvije jedinice.

 


Smjernice za ovo uređenje bile su tzv. suvremena klasika i detalji u boji zlata. A želje su arhitekti poslušali. Klijenti su željeli razigrane zidove pa je baza upotpunjena okvirima od štukatura u koje su smještene slike.

PROJEKT MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

Klasika zidova u dnevnom boravku povezana je s motivom tepiha, dok je garnitura jednostavnih linija. Kako je kuhinja smještena u produžetku vodilo se računa o odabiru boja i materijala u cijelom prostoru.

Projekt: Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Darko Mihalić

Ono o čemu se posebno vodilo računa je odabir tapeciranog namještaja. U ovom stanu odluka je pala na svijetle tonove, koji su prostoru dali profinjen izgled. Ovdje je zlato provučeno kroz detalje poput rasvjetnih tijela.

PROJEKT: MIRJANA MIKULEC INTERIJERI / FOTO: DARKO MIHALIĆ

U blagovaonici se posebno ističu tapecirani panel koji se nastavlja na tapeciranu klupu te luster, koji dominira ovim dijelom stana, dok je u ostatku prostora rasvjeta ipak nešto blaža. Upravo zbog zlatnih detalja, ali i dominantne baze, dekoracije su gotovo izostale. Tek pokoja sitnica bila je dovoljna da izgled bude potpun.

Komentari