PRAVA TRANSFORMACIJA: od stare i neugledne prostorije do ugodnog dnevnog boravka

Derutna i posve zapuštena prostorija od 20 kvadrata dobila je priliku postati prava ljepotica koja odiše stilom i funkcionalnošću, a sve zahvaljujući nagradnom natječaju InDizajna i DM-a

 

 

Na nagradnom natječaju InDizajna i DM-a, Gordana Šimunković osvojila je preuređenje jedne prostorije u svom domu. Odluka je pala na dnevni boravak od 20 kvadrata u kući koju je naslijedila. Kako je prostorija zatečena u posve derutnom stanju te je trebalo sanirati zidove i stropove. Kako bi se riješio problem neravnih zidova, obloženi su gips kartonskim pločama, a zatim su dobili novi sloj boje, kao i strop. Da bi se dobila potpuna baza na koju će doći namještaj, vlasnica je promijenila prozore te prebrusila i prelakirala parkete.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Nakon toga je prostorija bila spremna za namještanje. Mirjana se vodila idejom povezivanja eksterijera i interijera budući da se interijer nalazi u zelenom okruženju. Stoga je odabrala garnituru za sjedenje u zelenoj boji koja unosi svježinu i eleganciju a ostatak prostora ispunjen je sivim i pastelno-ružičastim nijansama.

Mirjana Mikulec interijeri / Foto: Marko Cindrić

Kombinacijom nekoliko boja prostor je dobio zanimljiv i slojevit izgled. Tamni hladni tonovi naglasit će suvremenost i povezanost s okolišem, dok će tapeta s geometrijskim uzorcima unijeti dojam topline. Klub stolić, spoj mesinga i uzorka mramora pravi je trendi komad koji je, kao i garnitura, donio dašak elegancije u ovaj ugodni dnevni boravak koji je prošao nevjerojatnu transformaciju.

Što je još sve napravljeno u prostoru te kako je tekao cijeli proces preobrazbe, pogledajte u video prilogu!

 

 

Komentari