Prostrana soba za tinejdžera u kojoj krevet po mjeri igra glavnu ulogu

Ako imate mogućnosti uvijek veću sobu u kući ili stanu uredite za dijete jer ona treba zadovoljiti tri uloge: mjesto za spavanje, prostor za učenje i dio predviđen za igru i druženje. Za primjer, pokazat ćemo vam sobu od čak 24 kvadrata, predviđenu za tinejdžera


U sobi prevladava kontrast crne i bijele. Uz prozore smo smjestili radni prostor i takozvani mali dnevni boravak kako bi osigurali dovoljno prirodne svjetlosti pri učenju ili čitanju. Upravo u tom dijelu prevladava crna. Ona u ovom slučaju, zahvaljujući blizini prozora, neće djelovati pretamno niti će zatvoriti prostor.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: DARKO MIHALIĆ

Zato je u spavaćem dijelu odabrana bijela baza čime je stvoren ugodan i opuštajući kutak, a cjelinu smo spojili kroz crne detalje. Zid koji je većim dijelom prazan ispunjen je tapetom urbanog i nenapadnog motiva koji povezuje boje i ublažava grubu crno bijelu kombinaciju.

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: DARKO MIHALIĆ

Naravno, najvažniji komad namještaja svake sobe je krevet pa su  u obzir uzete želje mladog vlasnika. Odluka je pala na mladenački model po mjeri koji je vrlo specifičan i zanimljiv. Zahvaljujući ovakvom odabiru prostor je zapravo vrlo skladan i ugodan za boravak i učenje!

MIRJANA MIKULEC INTERIJERI/ FOTO: DARKO MIHALIĆ

 

Komentari