Dvije verzije dnevne sobe. Koja vam se više sviđa – moderna ili klasična?

Lijepo je kada dizajner predloži više od jedne solucije za uređenje našega interijera jer možda prigrlimo onu opciju o kojoj uopće nismo razmišljali. No, s druge strane, više mogućnosti znači često i – više dvojbi…

 

Mlada obitelj poželjela je makeover dnevne sobe, u koju bi sada rado smjestili i radni kutak. Soba i novostvoreni radni kutak dio su jedne cjeline, dnevne zone. Ponuđena su im dva idejna rješenja, koja su bojama pratila ostatak dnevne zone, ali stilski prilično različita. Radni kutak u oba je slučaja, zbog prirodne svjetlosti, smješten na istu poziciju, ispod prostora.

 

DOBRA STARA KLASIKA 

Garnitura za sjedenje zaobljenog volumena, tepih orijentalnog uzorka, ormarići od prirodne boje drveta kao i izbor zelenila čine ovaj prijedlog klasičnijom varijantom, u kojoj je udobnost i jednostavnost na prvome mjestu. Radni prostor u ovom idejnom rješenju tim Mirjane Mikulec odlučio je ne odjeljivati pregradama.

 

InDizajn

 

InDizajn

 

MODERNO I ZELENO

Glavne atrakcije u ovom idejnom rješenju su zanimljive pregrade u prostoru koje nisu od knaufa. Prva je vertikalni zeleni zid koji je koncipiran kao prostor za bilje, ali i odlaganje te ujedno odvaja boravak od blagovanja. Druga atrakcija u prostoru je zavjesa od plastičnih elemenata koje čine mozaik te dijeli prostor boravka od radnog prostora. Tako se dobiva veća privatnost u radnom kutku. Pažnju plijene i dizajnerske visilice kao i garnitura za sjedenje.

 

InDizajn

 

InDizajn