Vrijeme je za trendi cvjetne motive u domu. Inspirirajte se našim prijedlozima

Tapetama, tepisima, navlakama za ukrasne jastuke, posteljinom, zavjesama…. trenutno dominiraju cvjetni uzorci. Ali, ne oni uobičajeni romantični, na kakve smo navikli. Nova generacija cvjetnih motiva je egzotična, jedinstvena i vrlo dojmljiva, a ljubitelji interijera su je prigrlili bez rezerve

 

Da nam je netko prije samo tri ili četiri godine pokazao trenutne hit cvjetne uzorke koji suvereno vladaju interijerima, odbacili bi ih vjerojatno bez premišljanja. I to uglavnom iz dojma da je to odviše kičasto i napadno. No, baš kao i na odjeći, uočljivi veliki i pomalo nestvarni cvjetovi, intenzivnih boja, nerijetko na crnoj pozadini, vratili su se u interijere na velika vrata. Baš kao i oni jungle uzorci cvijeća s velikim zelenim listovima i ponekom životinjskom vrstom. I jedni i drugi motivi su sasvim neočekivano požnjeli uspjeh i kod mlađe publike, inače nesklone ovakvom printu.

Osebujni cvjetni motivi nalaze se posvuda – od tapeta, ukrasnih jastuka i zavjesa, preko naslonjača i sofa, pa sve do taburea, tanjura, zdjela i čaša, salveta te zavjesa u tuš kadi. Ovakvi uzorci, inspirirani engleskim ladanjskim kuća odnosno brazilskom prašumom i tropima izuzetno su uočljivi pa se zato upotrebljavaju kao akcenti u interijeru – na samo jednom ili tek dijelu zida ili na nekom detalju. U dom ne unose samo dozu dramatike i otkačenosti, nego i svježine i prirode. Inspirirajte se prijedlozima u našoj galeriji!

 

Komentari