Detalj u domu koji zanemarujemo, a definira cijeli prostor

Puno je zahtjeva kada gradimo i (pre)uređujemo svoj dom, pa se ponekad dogodi da nekom bitnom elementu zaboravimo pridati pažnju koju zaslužuje. Upravo to se zna dogoditi s vanjskim otvorima, koje biramo ne razmišljajući o njihovom izgledu ni ostalim karakteristikama koje nam pružaju sigurnost i zaštitu

 

Pri odabiru vanjskih otvora uglavnom nam je najvažniji kriterij njihova cijena, a prozori su ona stavka u domu na kojoj se ne isplati štedjeti. Kvalitetni prozori koji u sebi imaju implementirane najnovije tehnologije obrade profila i stakla jamče dugotrajnost i dobru toplinsku i zvučnu izolaciju, a njegov dizajn definira izgled čitavog doma. Naročito je to vidljivo kod velikih otvora, koji sežu od poda do stropa, ali svaki lijepo oblikovani vanjski otvor, govore iskustva dizajnera i arhitekata, bit će zamijećen bez obzira na njegovu veličinu. Prozori donose prirodno svjetlo u naš dom i pružaju zaštitu, ali odaju i naš stil života i estetiku. Stoga prije nego se odlučite na gradnju svoga doma ili ga preuređujete, informirajte se ponudi prozora koji će ga krasiti.

 

Foto: Gealan

 

Moderan dizajn koji osvaja

Među novitetima izdvaja se model Kubus poznatog proizvođača GEALAN. Ono što ćemo na prvu uočiti kod ovih prozora jesu njihovi lijepo i suvremeno oblikovani profili tzv. „kockastog“ dizajna koji ga čine drugačijim od ostalih. No, to nije jedina razlika koju ima GEALAN-KUBUS® , koji je savršen odgovor na suvremene načine gradnje te uključuju energetsku učinkovitost i želju da priroda što više bude prisutna u našem domu. Ovi su prozori naime namijenjeni modernim niskoenergetskim ili pasivnim kućama i objektima koji zahtijevaju velike površine s većom prolaznosti dnevnog svjetla. A želja nam je svima imati velike otvore kako bi naš pogled prema van bio što atraktivniji, a dom prepun svjetla, zar ne? Neki prostori izgledaju impresivno čak i onda kada je ostatak interijera prosječan upravo jer veliki prozori nevjerojatno podignu cijelu priču.

 

Foto: Gealan

 

Kockast i gotovo nevidljiv

GEALAN-KUBUS® je upravo takav prozor koji s unutarnje strane dizajniran jednostavnom površinom bez nepotrebnih spojeva, dok s vanjske strane stvara skladan cjelokupan dojam zahvaljujući pravokutnim preklopima. Ove prozore odlikuje minimalistički kockasti dizajn sa 100 mm ugradbene dubine i 100 mm vidljive širine profila što mu daje jednostavan i moderan, novi dizajn za PVC prozore u arhitekturi. Dodatna posebnost GEALAN-KUBUS®-a je što i s vanjske strane ima skladan vizualni izgled zahvaljujući ravnim linijama i sakrivenim krilom koje se izvana ne vidi. I još jedna osobina odlikuje ove otvore a to je njihova funkcionalnost i lako održavanje. Unutrašnjost okvira naime nema brtvi, već je središnja brtva integrirana na profil krila i time je omogućena jednostavnost pri održavanju. No, to nije sve – sustav kombinacije krila i okvira te preklopnog stupa ima ukupnu mjeru od 100 m, što čini da preklopni stup i bočni dijelovi okvira imaju jednaku vidljivu širinu što daje simetričan estetski izgled.

 

Foto: Gealan

 

Foto: Gealan

 

PROMO

Komentari