Pogledajte kako je naša čitateljica sama preuredila kuhinju i blagovanje

Zagrepčanka Iva Celio Cega, kao i svaka prava zaljubljenica u interijere, voli da njezin dom doživi male izmjene barem jednom mjesečno. Sada je odlučila unijeti nekoliko preinaka u dio dnevne zone, a rezultat je i više nego sjajan. Bravo Iva!

 

‘Veliki sam zaljubljenik u interijere i stalno nešto mijenjam. Gotovo svaki mjesec nešto promijenim, bila to neka manja dekoracija ili pak druga boja na zidu. Samo, imam previše ideja a premalo kvadrata‘, kroz smijeh nam je odgovorila Iva Celio Cega na naš upit kako se odlučila na mali makeover dijela dnevne zone svoga zagrebačkog doma –  kuhinje i blagovanja budući da su doista lijepo bili uređeni. Iva je kuhinju zatekla u stanu prilikom useljenja i odlučila je zadržati iako nije bila baš po njezinom ukusu. Stoga je promjena, premda minimalna, bila već dugo u planu.

 

KUHINJA

PRIJE

Foto: Iva Celio Cega

 

Prvi korak bio je novi izgled ručki na frontama koje je Iva pobojala zlatnim sprejem. A same fronte odlučila je ‘tretirati’ samoljepivom foljom, što je i najbrži ali i najpovoljniji mogući makeover ovog elementa u kuhinji. ‘Razmišljala sam o bojanju kuhinjskih fronti, zatim zamjeni dok mi na pamet nije palo da bih mogla promijeniti izgled kuhinje u 15 minuta bez maljanja, bušenja i prevelikog troška i pritom dobiti rezultat kakav niti jednom bojom ne bi uspjela’, objašnjava Iva izbor samoljepivih folija koje je sama stavila na fronte.

 

 

POSLIJE

Foto: Iva Celio Cega

 

Smatra da to može svatko napraviti jer nije odviše prezahtjevno, no bitno je ipak pripremiti površinu koju tretiramo i biti maksimalno koncentriran. ‘Ovo je po meni, najisplativiji i najjednostavniji makeover. A kada vam ovakav izgled dosadi, foliju uvijek možete skinuti i staviti novu’, poručuje Iva koja je inspiraciju za kuhinju pronašla na Pinterestu. Tamo je jednom vidjela crnu kuhinju sa zlatnim frontama i rekla ‘to je to, ovo moram probati’.

 

Foto: Iva Celio Cega

 

Iva je i jako zadovoljna rezultatom jer je ispalo i bolje nego što je mislila, a i reakcije okoline su odlične, kao i njezinih pratitelja Facebook profilu Decor by Iva i istoimenom Instagram profilu. ‘Fronte izgledaju kao da su tvornički rađene, nisu prekičaste, a wenge boja drva vrlo suptilno naglašava zlatne detalje. Ljudi su skeptični kada im kažem da imam zlatne kuhinjske fronte, ali brzo se razuvjere, kada ih vide’, tvrdi Iva.

 

Ivin savjet o lijepljenju folije:

‘Potrebno je očistiti površinu na koju lijepimo foliju kako bi izbjegli stvaranje mjehurića. Zatim izmjerimo i izrežemo foliju te ju lagano lijepimo i krpom zagladimo’  

 

BLAGOVANJE:

 

PRIJE

Foto: Iva Celio Cega

 

Možda bismo na prvi pogled, kao i u slučaju kuhinje, zaključili da promjene i nisu bile potrebne, jer je prostor doista lijep i usklađen, čemu doprinose pomno odabrani detalji, naročito bakrena visilica, Iva se odlučila i za sitne izmjene i u blagovaonici. One su uključivale nove slike na zidu, koje je vlasnica sama radila, a okvire je također sama pobojala u zlatno, da budu poveznica s kuhinjom. Rezultat je i više nego dobar, jer su slike doista prekrasne.

 

Foto: Iva Celio Cega

 

Pored slika, kao novih detalja, Iva je mijenjala i dio namještaja. Bijele plastične stolce zamijenila je tapeciranima što je bio stanoviti pomak ka klasici, koja je sada u trendu.

‘Odlučila sam se za tapecirane jer sam htjela stvoriti elegantnu blagovaonicu a ovaj model, boja i materijal podižu cijeli prostor dnevne zone i čine ga profinjenim. Dodavši malo cvijeća i zlatnih detalja mislim da je ispalo onako kako sam tjela’, zaključuje kreativna Iva.

 

Zanima vas kako izgleda ostatak dnevne zone Ive Celio Cega te dječja soba njezine kćerkice pogledajte OVDJE.

Komentari