BLIC SAVJETI: koje komade namještaja odabrati za boravak, blagovaonicu i spavaću sobu

Namještaj nosi izgled svakog doma. Osim udobnosti, koja je prioritet, jednako je važna i njegova estetika. Evo nekoliko savjeta koje svakako trebate znati prilikom opremanja

 

 

Uređujete li dnevni prostor, blagovaonicu ili pak spavaću sobu, slijedite nekoliko smjernica o osnovnim komadima namještaja koje će vam pomoći da vaš dom bude lijep i ugodan.


POVRŠINA PROSTORIJE

Pri odabiru osnovnih komada namještaja, osim samog odabira stila, vrlo je važno u obzir uzeti kvadraturu prostora. U malim prostorijama tako će odličan odabir biti multifunkcionalni namještaj.

Foto: Meblo Trade

DIMENZIJE SOFE

Kod opremanja dnevnih boravaka, idealna veličina sofe bit će ona koja će dopustiti nesmetani prolazak kao i dovoljno mjesta za ostatak potrebnog namještaja. Stolićem ćete naglasiti dizajn ili povezati elemente dok će detalji i zavjese po mjeri prostoru dati toplinu.

 

Foto: Meblo Trade

STOL U BLAGOVAONICI

Isto je i kod odabira blagovaonice. Imate li dovoljno mjesta možete odabrati veliki stol i tapecirane stolce dok će se u manje blagovaonske prostore odlično uklopiti okrugla varijanta stola ili pak stol na razvlačenje kao i jednostavniji modeli stolaca.

 

Foto: Meblo Trade

KREVET U SPAVAĆOJ SOBI

Spavaće sobe, kao mjesto u kojem je udobnost imperativ, zahtijevaju posebnu pažnju. Sobe veće kvadrature dopustit će odabir bogatog uzglavlja i kreveta velikih dimenzija, dok je manjima dobro birati krevet s dodatnim mjestom za pohranu kako bi izbjegli nepotrebne komode koje će zatvoriti prostor.

 

Foto: Meblo Trade

Pogledajte video prilog i dodatno se inspirirajte!

 

 

Komentari