Jeste li pristalica ovog trenda? Spavaonica nadahnuta hotelskom sobom

Možda nam je na prvu teško povezati spavaću sobu iz snova s onima kakve nalazimo u hotelima, ali kad dobro razmislimo, inspiracija je i više nego smislena. I na mjestu. Kad pogledate primjer koji vam nudimo, bit će vam jasno i zašto!

 

Iako su u njima, naročito onim boljima, ugoda, raskoš i estetika jedne od glavnih karakteristika, o hotelskim sobama nikada ne razmišljamo kao inspirativnima kad uređujemo svoju spavaonicu doma. Posrijedi je uglavnom predrasuda da hotelske sobe nemaju osobnost i ‘ono nešto’. No, to ćete postići svojim osobnim detaljima, kao što to činite uostalom i nakon što vam dizajner ili arhitekt uredi dom. Vašem interijeru nitko ne može dati osobnost nego sam vlasnik.

Zato je dobro uzeti ono najbolje od spavaćih soba kakve viđamo u hotelima – udoban krevet, pomno odabrane boje, teksture tkanina i dekora, lijepu posteljinu, dašak glamura i raskoši, malo elegancije i klasike… Na primjeru uređenja spavaće sobe u centru Zagreba, čiji je vlasnik želio da ima atmosferu hotelske sobe, možete vidjeti kako postići glamur i eleganciju.

U stvaranju željenog dojma pomogla je uvelike činjenica da se stan nalazi u staroj historicističkoj zgradi s visokim stropovima, a usto je soba dovoljno prostrana, pa je dizajnerica Mirjana Mikulec mogla eksperimentirati s tamnom nijansom plave na zidovima te zavjesama, kao i velikim ogledalom s raskošnim okvirom.

Pogledajte naš video prilog i nadahnite se dobrim savjetima i lijepim detaljima!

 

 

Foto: Darko Mihalić

 

Foto: Darko Mihalić
Komentari