Uštedite dragocjeni prostor u svome domu uz pomoć kliznih vrata

Moderni standardi stanovanja podrazumijevaju iskorištavanje svakog centimetra prostora te da se u što manjoj kvadraturi osmisli što više sadržaja. Idealno rješenje za takve interijere, naročito ako u njima želite dobiti dodatnu prostoriju, jesu klizna vrata

 

Često smo zadivljeni stanovima i kućama u kojima je prostor iskorišten do posljednjem centimetra, a naročito kada se u malom prostoru osmisli više sadržaja nego što bi se očekivalo. Danas tako imamo dvosobne stanove od 35 četvornih metara, kao i trosobne od 50 četvornih metara u kojima je sve savršeno raspoređeno i funkcionalno. Da bi interijer bio još funkcionalniji, prostorniji te nam bilo olakšano kretanje u njemu, najbolje rješenje su klizna vrata. Klasična nam, naime, kradu dragocjeni prostor prilikom otvaranja i zatvaranja, za razliku od kliznih vrata koja se pomiču uz stijenku zida te tako štede prostor.

Klizna vrata također su idealno rješenje kada imamo ugradbeni ormar u kuhinji, hodniku ili bilo kojoj drugoj prostoriji stana ili pak kada želimo pregraditi prostor kako bi dobili novu sobu. Dodatni motiv za klizna vrata u domu jest činjenica da su sada u trendu – bilo da je riječ o gipsanim vratima, staklenim s tamnim alu profilima ili pak drvenim u rustikalnom stilu.

Potražite inspiraciju u našim prijedlozima – klizna vrata doista su sjajno rješenje za svaku prostoriju u stanu!

 

 

KUHINJA

U trendu je da dnevna zona bude otvoren prostor u kojem će blagovanje, kuhinja i boravak biti povezani kako bi se olakšala komunikacija. No, ono što nas sve pritom smeta jest što se u tom slučaju mirisi iz kuhinje šire cijelim prostorom. Klizna vrata super su rješenje za ovaj problem, a ako se bojite da kuhinja neće imati dovoljno svjetla, neka to budu staklena klizna vrata.

Foto: El Mueble

 

DNEVNI BORAVAK

Klizna vrata uvijek su i estetski element u domu i ponekad ćemo ih baš tako i doživjeti – kao dekoraciju u prostoru, u što se možete uvjeriti na svim našim primjerima, ali naročito ovima za dnevnu sobu. Ponekad nam kvadratura ove prostorije dopušta da uz pomoć kliznih vrata dobijemo radni prostor ili dodatnu spavaću sobu. Drveni paneli u prirodnoj boji drveta ili nekoj uočljivoj nijansi pravi su pogodak!

 

 

Foto: El Mueble

 

 

KUPAONICA

Kupaonice u sklopu spavaćih soba su san mnogih, zar ne? Kako bi se uštedjelo na prostoru klizna vrata su najbolja opcija, a pravim uređenjem i dizajnom mogu djelovati kao dio zida. Na prvom primjeru gipsana ploča obložena je tapetom, a u drugom primjeru vrata su iste boje kao i zid, pa nisu pretjerano uočljiva, no drveni okvir ipak nudi suptilan akcent.

 

Foto: El Mueble

 

GARDEROBA

I garderobe su također na vrhu želja kada maštamo o idealnom stanu. Pored klasičnih i zastarjelih harmonika vrata, opcija su i klizna vrata. Ako je u garderobi prozor te se bojite da spavaonica neće dobiti dovoljno prirodne svjetlosti, stavite vrata s otvorima koji izgledaju poput dekoracije u prostoru ili pak staklena vrata s drvenim ili aluminijskim profilima. Bilo bi dobro da profili budu druge boje od stakla kako bi dizajn vrata više došao do izražaja.

 

Foto: El Mueble

 

DJEČJA SOBA

Evo kako efektno možete jednu dječju sobu pregraditi u dvije manje, kako bi svako dijete imalo svoj mali privatni raj, naročito je to potrebno kako dijete raste i sve više želi boraviti u svojoj sobi. Ponekad je to dobro rješenje u slučaju kada želite da dijete ima odvojen radni od spavaćeg ili prostora za igru.

 

Foto: El Mueble

 

HODNIK

Uski hodnici problematični su ponajprije zbog toga što u njih malo toga možemo smjestiti te teško otvaramo vrata prostorija u koje ulazimo. Klizna vrata rješavaju takve probleme, kao i one kada u hodniku imamo ugradbene garderobne ormare, ostavu ili pak vešeraj.

Foto: El Mueble
Komentari