NAPOKON SVE UREDNO I PREGLEDNO: stručni savjeti koji će vam pomoći u jesenskoj reorganizaciji ormara

Kraj ljeta najčešće podrazumijeva i vrijeme za reorganizaciju ormara, donosimo savjete koji će vam pomoći da to napravite brzo i efikasno

 

 

 

Iako prvi dani jeseni još uvijek nisu stigli službeno, promjena u temperaturama prisilila nas je da iz ormara izvadimo sakoe, majice s dugim rukavima, japanke zamijenimo tenisicama, kupaće kostime balonerima. Kako bi ovogodišnja reorganizacija ormara bila što brža i učinkovitija, pročitajte savjete koji slijede.


ODVAJANJE I GRUPIRANJE ODJEĆE

Svi stručnjaci za organizaciju preporučit će vam da prvo  svu odjeću i stvari izvadite iz ormara. Unutrašnjost ormara očistite od prašine, a odjeću grupirajte. Postoje četiri glavne grupe koje se koriste, a to su: odjeća koja se često nosi, odjeća koju jednog dana planirate nositi, odjeća u koju biste nekada opet mogli stati i odjeća koju više sigurno nećete nositi. Vrlo bitna stavka ovakvog načina razvrstavanje odjeće jest da djelujete brzo i vjerujete prvom instinktu, ako se oko nekog komada počnete premišljati, vrlo vjerojatno ćete odustati od odluke da ga se riješite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Inspiration with Hangio (@inspowithhangio)


DONIRAJTE ILI PRODAJTE

Stručnjaci za organizaciju savjetuju da svu odjeću koju ste stavili u grupu koju više nećete nositi donirate, ili pak prodate. Ne samo da ćete na taj naći dobiti dodatno mjesto u ormaru, već ćete napraviti dobro djelo, a ako se odlučite za prodaju, možete se počastiti nekim novim komadom kojeg već dugo priželjkujete.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Inspiration with Hangio (@inspowithhangio)


SEZONSKE STRATEGIJE

Kako bi si olakšali održavanje reda u ormaru, odjeću koju ste odlučili zadržati razvrstajte u nove kategorije, poput one sa sezonskim stvarima i spakirajte ih u velike,  po mogućnosti prozirne spremnike ili na njih napišite što se unutra nalazi kako bi uvijek znali gdje je što i kako bi se lako snalazili u ormaru. Još jedan od savjeta koji organizatori koriste jest i pranje svih komada odjeće prije nego ih spremite da čekaju iduću sezonu. Dakle, vrlo je bitno da je odjeća čista i suha, naime, ostatci parfema, kozmetike, dezodoransa i slično privlače insekte, dok će vlažni komadi postati pljesnivi i čudnog mirisa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dunzee™️ (@dunzeee)


VJEŠALICE

Kod organizacije ormara nikako nemojte izbjegavati vješalice. Nabavite one s kojih odjeća ne klizi i za svu odjeću koja lako gubi oblik ili se lako zgužva koristite vješalice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Yunah, PA-C | Chicago Blogger (@yunah.lee)


GRUPIRAJTE

Grupirati se može na više načina, prema boji, prema dužini rukava, uzorcima, tkaninama, prigodama i slično. Razmislite i odlučite koja opcija je za vas optimalna i prema tome organizirajte svoj ormar.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Teresa Laura Caruso (@teresalaucar)


ODRŽAVAJTE RED U ORMARU

Nakon što ste ormar organizirali smisleno i na način koji će vama najviše odgovarati, oni što morate napraviti jest novonastalu organizaciju i održavati. Sve vraćajte na svoje mjesto, a po potrebi jednom tjedno izdvojite 10 – 15 minuta kao bi sve bilo tamo gdje
pripada.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Interior Design and Fashion (@emmalous_closetchronicles)

 

 

 

 

Komentari